mnoštvo reakcija

Nitko se nije narugao Juventusu i njegovom predsjedniku Agnelliju kao norveški izbornik: Kako su oni uopće dio te lige?

20.04.2021 u 06:43

Bionic
Reading

Izbornik norveške nogometne reprezentacije Stale Solbakken napao je Juventus i njegovog predsjednika Andreu Agnellija nakon što je torinski klub zajedno sa još 11 velikana osnovao Superligu.

'Agnelli je bio vođa cijele ove ideje godinama unazad. A zašto? Nije mi jasno kako je Juventus uopće dio te lige kada su ga posljednjih godina iz Lige prvaka izbacivali Lyon, Porto i Ajax. Što Juventus uopće želi? A tek Tottenham i Arsenal? Pa oni nisu ni među 30 najboljih europskih klubova', kategoričan je bio Solbakken.

Podsjetimo, Agnelli je bio jedan od glavnih zagovaratelja europske Superlige, a prije norveškog izbornika žestoko ga je izvrijeđao i Uefin predsjednik Slovenac Aleksander Čeferin.

12 bogatih europskih klubova postiglo je dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

UEFA se usprotivila i poručila da klubovi sudionici Superlige više neće igrati u Uefinim natjecanjima, dok igrači neće smjeti nastupati za svoje reprezentacije.