REAKCIJE LEGENDI

Nitko nije tako oprao Šarapovu kao ova kontroverzna tenisačica

08.03.2016 u 11:10

Bionic
Reading

Nakon objave Marije Šarapove kako je bila pozitivna na doping kontroli na Australian Openu nije dugo trebalo čekati na reakcije poznatih faca iz svijeta tenisa

Atraktivna peterostruka osvajačica grand slamova svojom objavom šokirala je sportsku javnost, a o novom skandalu oglasile su se i legende ovoga sporta. Neki su stali u obranu, a neki su je žestoko popljuvali.

Jedna od onih koja je napala Šarapovu nekadašnja je olimpijska pobjednica i trostruka osvajačica Grand Slama Amerikanka Jennifer Capriati.

'Užasno sam ljuta i razočarana. Morala sam izgubiti karijeru, ali nikad nisam izabrala varanje. Morala sam baciti ručnik i patiti. Nisam imala skupocjenu ekipu doktora oko sebe koji bi našli način da varam i čekam da me znanost sustigne', napisala je Capriati kojoj su karijeru obilježili i razuzdani tulumi, problemi s drogom, a bila je uhićena i zbog krađe.

Za razliku od Capriati, legendarna Martina Navratilova, koja je osvojila nevjerojatnih 59 titula na velikim turnirima u pojedinačnoj konkurenciji, ženskim i mješovitim parovima, ima suprotno mišljenje.

'Nadam se da će se ovo raščistiti jer kako se meni čini, radi se o iskrenoj pogrešci', kratka je na Twitteru bila Navratilova.

Pobjednik Davis Cupa i Hopman Cupa, danas umirovljeni James Blake, isto je bio blaga stava:

'Opa. Mudro od Šarapove što je održala presicu i na taj način priznala svoju grešku. No slažem se da treba biti oprezniji.'

Judy Murray, izbornica britanske FED cup reprezentacije te majka škotskih tenisača Andyja i Jamieja, napisala je ovo:

'Kad bih odlazila u mirovinu, ne bi to objavila u hotelu Los Angelesa na ružnom tepihu. Standardi Šarapove. Sami odgovaramo za ono što unosimo u organizam.'