DOGUS GRUPA OBJAVILA

Ništa od moćnog Zadra: Odustali smo zbog prozivki pojedinaca!

08.12.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Direktor turske Dogus grupe Hrvatska Burak Baykan u utorak je na predblagdanskom druženju s novinarima izjavio da ta grupacija odustaje od ulaganja u Košarkaški klub Zadar

Uoči početka sezone, pogotovo za vrijeme sjajno organiziranog turnira Zadar Dogus Basketball Tournament činilo se da će moćna turska tvrtka ući sa svojim milijunima u KK Zadar, klub u kojem su vidjeli velik potencijal. Naravno, po kuloarima se govorilo da je i politika imala vrlo važan utjecaj na cijeli posao…

'Dogus grupa i dalje ostaje važan sponzor, ali u vlasništvo nećemo ulaziti. Imali smo dobre namjere, iskazali interes za strateškim partnerstvom, ali odustali smo zbog prozivki pojedinaca i loše medijske slike koja je stvorena u Zadru', objasnio je Baykan.

Na koje je 'prozivke pojedinaca' mislio Baykan, nije poznato, ali jasno je da je politika imala prste u svemu. Neki košarkaški djelatnici bili su uvjereni da će turski kapital u klub vratiti neke igračke legende poput Marka Popovića ili Marka Banića, ali zasad očito neće biti ništa od toga.

Dogus grupa je većinski vlasnik turskog košarkaškog euroligaša Darussafake, a Zadar se u kuloarima spominjao kao klub koji bi služio za razvoj mladih igrača s intencijom da bude jedan od najsnažnijih u regionalnoj ABA ligi.