TIJESAN PORAZ

Ništa od bronce! Španjolci prekinuli veliki Golužin niz!

26.01.2014 u 16:55

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Danskoj. U utakmici za treće mjesto naši su izgubili od aktualnih svjetskih prvaka…

Nakon dramatičnog poraza u polufinalu od Danske, Hrvatska je izgubila i od trećeg velikog suparnika na Europskom prvenstvu pa tako završava natjecanje na četvrtom mjestu, što je također veliki uspjeh. U dvoboju protiv 'furije' falilo je čvrstine u obrani, boljih reakcija golmana i u napadu te malo sreće pa je tako prekinuta velika Golužina brončana serija, koja je trajala na posljednja tri velika natjecanja.

Španjolci su bolje otvorili utakmicu. Na krilima sjajnog Canellasa te prodornog Machede vodili su u ranoj fazi, no naši su se uspjeli vratiti i održati egal u prvih 15 minuta. Tada je 'furija' ipak došla do osjetnije prednosti +3 (11:8), no obrane Loserta i golovi Buntića opet su nam omogućili potpuni priključak. Do kraja prvog dijela Riverina momčad ipak je došla na svoje i otišla na odmor s 16:13, ponajviše zahvaljujući obranama vratara Sierre.

Hrvatska je u nastavku krenula mnogo odlučnije. Golovima Duvnjaka te boljom igrom s igračem manje i igračem više naši su smanjili zaostatak na minimalan te imali priliku izjednačiti kod 20:21. Ali zatim je Slišković izgubio jednu loptu, Čupić promašio sedmerac i Španjolci su ponovo otišli na +3. Naši se ipak nisu predavali i u zadnje tri minute ušli su s -1 (26:27) te igračem više nakon što je Ugalde isključen. No, nisu zabili pogodak, Aguinagalde je zabio s igračem manje, Duvnjak brzo odgovorio, no Canellas je dotukao naše koji su se morali zadovoljiti četvrtim mjestom.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Domagoj Duvnjak s osam pogodaka, isto koliko je zabio i Canellas za Španjolsku, a odličan je bio i Aguinagalde, koji je zabio 7.

EP u rukometu, utakmica za treće mjesto:

Hrvatska – Španjolska 28:29