VAPAJ U PRAZNO

Ništa od adekvatnih uvjeta za Sandru Perković...

09.03.2015 u 22:04

Bionic
Reading

Sandra Perković novu je sezonu počela tamo gdje je staru stala. Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković na Zimskom bacačkom kupu u Splitu bacila je spravu 70 metara i osam centimetara, što je najbolji svjetski rezultat ove sezone

Prvo je dakle poslala konkurenciji poruku što ih čeka na svjetskim bacalištima, a zatim smo saznali da iza ovog sjajnog rezultata postoji i druga strana medalje. Kraljica diska požalila se kako nema kvalitetnih uvjeta za trening i da joj Hrvatski atletski savez nije platio pripreme u Medulinu. Osoblje, fizioterapeut i ostali, nisu dobili plaću, a vlasnica sam svjetskih zlata i imam olimpijski naslov, a uvjeti u kojima radim su amaterski dok konkurencija ima sve što im treba, poručila je Perković i dodala:

'Pri promjeni vlasti u HAS-u obećano je da će biti riješeno pitanje fizioterapeuta i sva pitanja koja su nas do sada mučila. Naravno, to je bilo u obećanje koje su bila u izbornom ciklusu, a kad su se osvojile pozicije od tog dana nitko nas nije kontaktirao, a kad smo mi njih kontaktirali onda su rekli da će sve biti i da je u procesu,' oštra je bila Sandra. Novoizabrani predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, kad je dolazio na ovu funkciju, kaže, nije znao da je Savez u takvoj finacijskoj dubiozi.

'Ostala su nam neka potraživanja iz prošle godine od HOO-a, a situacija hrvatskog sporta vezano za odnose HOO i Ministarstva sporta je poznata, a posljedica da trpi sport i oni najbolji. To smo odavno uvidjeli što će biti jer sada ispada da je HAS dužnik što je istina, ali je on u dužničkom lancu gdje HAS nije dobio sredstva koja mu pripadaju,' objasnio je za Media servis predsjednik Veštić. Ima li kakvih pomaka u pozitivnom smjeru?


'Svi smo mi danas na čekanju. Mijenja se ali, to sve ide sporo jer morate uskladiti prihodovnu i rashodovnu stranu. Imamo dugovanja od prije, a imamo i redovna dugovanja,' poručio je predsjednik HAS-a. I tako, u kolopletu Ministarstvo, savezi, razne administracije - pati krajnji korisnik, a to je sportaš.

U ovom slučaju radi se o najboljoj sportašici Hrvatske, svjetskoj i olimpijskoj prvakinji, Sandri Perković.

'Sandra je priritet i to ne samo naš nego i hrvatskog sporta. Tu nema dileme. Ne možemo mi preuzimati obveze, a da pri tome nemamo garancije priliva sredstava koji nam pripada i dinamike kojom ćemo to dobivati. Ispada da smo dužnik, a malo se tko pita kako je nastao ili kako nastaje taj dug,' zaključio je predsjednik HAS-a Ivan Veštić. Nova-stara lokacija za tražiti odgovorne je opet na relaciji između Ministarstva sporta i HOO-a - iako ni HAS nije amnestiran.