GORDON SCHILDENFELD:

'Nismo smjeli dobiti takav crveni karton na centru!'

03.11.2016 u 00:01

  • +10

Liga prvaka, skupina H: Sevilla - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama Gordon Schildenfeld i Josip Pivarić vjeruju da je uvjerljiv poraz 4:0 protiv Seville škola iz koje se nešto može naučiti...

Dinamo je ove srijede dobro parirao uglednom protivniku samo u prvih pola sata, a zatim je uslijedio debakl. Prvo je Vietto zabio za Sevillu, zatim je Stojanovič dobio crveni, a u drugom dijelu još su tri pogotka zabili Andalužani.

U 'modroj' svlačionici nije vladalo pretjerano razočaranje, igrači su bili svjesni da je pobijedila bolja momčad.

'Nismo smjeli dobiti takav crveni karton na centru, nije to bila niti opasna situacija po naša vrata. Oni imaju takvu kvalitetu da ih mi teško pratimo i kada smo kompletni, Sevilla kažnjava baš svaku manju pogrešku. Pokušali smo nešto na kontre, ali ovakvi detalji na ovom nogometnom nivou odlučuju. To je dobra škola za naše mlade igrače,' izjavio je Gordon Schildenfeld nakon utakmice te naglasio da razlike u odnosu na europske velikane nisu toliko velike, no potrebno je još iskustva Dinamu.

'Dobro smo otvorili utakmicu, parirali smo Sevilli dok smo bili kompletni. Čini mi se da je sudac bio dosta lak na kartonima, pa kad smo ostali s igračem manje nismo im mogli ništa,' izjavio je pak kapetan Josip Pivarić te naglasio kako se mora izvući pouka iz ovakvih utakmica ako 'modri' žele jednog dana biti konkurentni u Europi i nakon više od 45 godina konačno prezimiti.