West Ham pobijedio Dinamo

Nikolu Vlašića izviždali na Maksimiru, a evo što je sve poslije utakmice rekao hrvatski reprezentativac

17.09.2021 u 06:52

Bionic
Reading

Nikola Vlašić se osvrnuo na utakmicu u kojoj je njegov West Ham s 2:0 pobijedio Dinamo u prvom kolu skupine H Europske lige

Dinamo je u prvom kolu Europske lige na Maksimiru ugostio West Ham koji je iz Zagreba odnio pobjedu od 2:0. Za goste je od prve minute igrao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je zamijenjen u 69. minuti.

'Vlašić je bio vrlo dobar. Drago mi je da je s nama jer je riječ o sjajnom igraču, ali nećemo ga požurivati kao Benrahmu i neke igrače ranije. Još je jako mlad. Danas smo mu dali priliku od prve minute jer smo znali da će dobro reagirati u svojoj zemlji. Vlašić je profesionalac i siguran sam da će se u idućim utakmicama dodatno prilagoditi momčadi. Nadamo se da će nam donijeti golove i asistencije', rekao je nakon utakmice trener West Hama David Moyes.

Pred kamere Arenasporta je stigao i sam Vlašić koji je istaknuo zasluženu pobjedu.

'Bilo nam je lakše igrati nakon gola iz Dinamove greške, ali zasluženo smo pobijedili. Imali smo još neke prilike i moglo je to biti i uvjerljivije. U klubu sam tjedan dana i nisam nikada bio ovako detaljno pripremljen za utakmicu. Mislim da trener Moyer radi odličan posao, a to se danas i vidjelo. Svaka utakmica će biti još bolja, no pobjeda od 2:0 pokazuje da radimo nešto dobro', rekao je Vlašić pa dodao:

'Dinamo je odlična ekipa. Rekao sam sugračima da se ne smijem opustiti. Dobro smo ih analizirali i nismo im dozvolili da se razmašu To znamo i to su pokazali zadnjih godina. Odlično smo se pripremili za njih i još bolje izveli cijeli plan. Mislim da Dinamo nije mogao više od ovoga', rekao je Vlašić.

Navijači Dinama su mu zviždali tijekom utakmice, ali bez obzira na to Niksi je uživao na Maksimiru.

'Lijepo mi je igrati u Hrvatskoj, igrao sam dosta puta ovdje i s Hajdukom i reprezentacijom. Zvižduci su dio nogometa, nisam ih uzeo k srcu', rekao je Vlašić koji se pozdravio i sa suigračima iz reprezentacije:

'Vidjeli smo se, malo smo popričali, a uskoro ćemo se i ponovo vidjeti u reprezentaciji.'

  • +8
Dinamo - West Ham, navijači Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac je ovog ljeta stigao u West Ham iz CSKA Moskve.

'Sretan sam što sam došao u ovako veliki klub. Ovo je velika razlika u odnosu naa Rusiju. Očekujem odlčnu sezonu za nas i za sebe. Snalazim se dobro, svi mi pomažu u klubu, a sada sam u procesu potrage za stanom. Već sam igrao u Europi, tako da imam iskustvo europskih utakmica, sretan sam što ću sada igrati i za West Ham', rekao je Vlašić pa najavio i okršaj protiv Manchester Uniteda u idućem kolu Premier lige:

'United je jedna od najboljih momčadi na svijetu, bio bi sretan i ponosam da mogu zaigrati u toj utakmici. Nadam se pobjedi West Hama', zaključio je hrvatski reprezentativac.

U drugoj utakmici skupine H Genk je u gostima s 1:0 pobijedio bečki Rapid. Nakon prvog kola prvi je West Ham, drugi Genk, treći Rapid, dok se Dinamo nalazi na četvrtom, posljednjem mjestu skupine.

  • +63
Dinamo - West Ham, 1. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL