NEKI SU PROTIV

Nikola Vujčić i KK Split potpisuju ugovor o suradnji

19.10.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski košarkaški reprezentativac Nikola Vujčić pružio je ruku pomoći svom nekadašnjem klubu, KK Split, s kojim će potpisati ugovor o suradnji, prema kojem će se igrači njegove Akademije Vujčić uključiti u omladinski pogon kluba s Gripa. No nisu ga svi dočekali raširenih ruku

Predsjednik KK Split Ilija Naletilić izvijestio je javnost da je vodstvo kluba jednoglasno donijelo odluku o potpisivanju ugovora o suradnji s Akademijom Vujčić, čime je započeo proces stvaranja najboljeg programa za mlade košarkaše u ovom dijelu Europe. Vujčićeva Akademija dovela je u Split 14 mladih igrača, od kojih su sedmorica reprezentativci u svojim kategorijama. Među njima se ističu zlatni kadeti Paolo Marinelli i Ivan Bender te njihov izbornik Ante Nazor. Svima je osiguran smještaj i plaćeni svi troškovi te će trenirati i raditi po programima koji su usuglašeni između kluba i Akademije.

'S obzirom na mizerne rezultate koje u posljednje vrijeme postiže naš omladinski pogon u stvaranju igrača, kojih je sve manje u reprezentativnim selekcijama, ovo je bio jedini pravi potez u osiguranju budućnosti kluba', rekao je predsjednik Ilija Naletilić i dodao da ovaj projekt ima dosta protivnika, koji obilaze članove Gradskog poglavarstva Splita i pokušavaju ga minirati.

'Baš zbog toga smo javno prezentirali ugovor o suradnji da bismo začepili usta onima koji ga pokušavaju proglasiti štetnim po klub', kazao je Naletilić.

'Ja sam dijete ovog kluba i zadnji sam koji želi imati korist od ovoga. Nisam menadžer, Akademija Vujčić je neprofitna organizacija. Novac koji se dobije od transfera ponovno će se reinvestirati u Akademiju, a svi igrači su potpisali ugovore s KK Split, koji može u svakom trenutku raskinuti ugovor. Došao sam da ostanem dugo i da za ovaj grad i klub napravim nešto dobro', zaključio je Vujčić.

Predsjednik Naletilić otkrio je da je budućnost kluba dovedena u pitanje - zastao je proces preoblikovanja kluba zbog nedostatka financija.

'Nitko nema interesa da nam pomogne, osim nas samih. Mi smo ti koji moramo sačuvati klub, jer bilo bi tragično da on nestane zbog 10-12 milijuna kuna duga. Žalosno je što neki ljudi blate ovaj ugovor, a da ga nisu ni pročitali. Ja već deset godina pomažem i nikad nisam kunu uzeo iz kluba. Kada uzmem kunu, možete me slobodno objesiti na zvonik Svetog Duje', zaključio je Naletilić.