PRISJETIMO SE TIH IZJAVA

Nikola Jurčević trener Dinama? Teško, pa ovako je u prošlosti o njemu govorio Zdravko Mamić!

12.03.2018 u 11:48

Bionic
Reading

Dinamo je u potrazi za novim trenerom, a u glavnog favorita za preuzimanje klupe maksimirske momčadi prometnuo se Nikola Jurčević. No o ovom hrvatskom stručnjaku prije gotovo osam godina ružnim riječima govorio je baš Zdravko Mamić

Dinamo je u zadnje četiri utakmice izgubio dva derbija (Hajduk, Rijeka) i susret protiv Lokomotive, a njegova prednost pred drugoplasiranim je sada 'samo' šest bodova, ali ono što je alarm za uzbunu loša je igra.

Dinamovi nogometaši na travnjaku ne izgledaju dobro, a posebna priča je propusna obrana. Mario Cvitanović postupio je moralno i podnio ostavku na mjesto trenera, a 'modri' su u potrazi za novim imenom.

Spominje se dosta kandidata, ali nekako je u prvi plan iskočio Nikola Jurčević koji je već bio na klupi Dinama (2003.-2004.).

  • +37
Sva lica Zdravka Mamića Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Za one koji pamte istupe Zdravka Mamića izbor Jurčevića bio bi iznenađenje jer sadašnji savjetnik Dinama nije baš lijepo govorio o ovom hrvatskom stručnjaku kada ga se spominjalo kao trenera Dinama 2010.

'On napiše mom bratu - sramite se, znao sam da ste takvi. A sad kažem - tražio je novac unaprijed. Nije spominjana cifra, moj brat i ja se kunemo da nismo nikome rekli ni jednu riječ. Ali zamislite si, kaže - sramite se vi. Ma tko si ti, Nikola Jurčeviću?', govorio je Mamić prije osam godina.

'Ja sam mu to rekao - s kojim ti pokrićem tako razgovaraš s nama? Dinamo ti je dao priliku (2003.) da nakon šest mjeseci što si trenirao Zagreb postaneš trener, a jedini si koji za vladavine ove uprave nisi osvojio prvo mjesto s Dinamom. Otišao si u Belupo i smijenjen si za dva mjeseca, pa u Red Bull, pa si smijenjen za mjesec i pol. A samo zbog lobističke snage Zdravka Mamića ostao si u hrvatskom nogometu i reprezentaciji (Bilićev pomoćnik u A selekciji)', dodao je Mamić na toj novinskoj konferenciji.

Inače, tada je Mamić u svojem izlaganju naveo da za njega postoji samo jedan stručnjak kojeg bi volio vidjeti u Dinamu, a to je Branko Ivanković, koji je prije toga dva puta bio u Maksimirskoj 128.