ima smisla

Hoće li novim trenerom Dinama postati čovjek koji je posramio 'modru' momčad?

11.03.2018 u 09:15

Bionic
Reading

Mario Cvitanović odlučio je dati ostavku nakon teškog poraza od Lokomotive, a ne bi bilo iznenađenje da ga naslijedi Goran Tomić, čovjek koji mu je ove subote presudio...

Dinamo je ponovo u potrazi za novim trenerom. Mario Cvitanović uspio je prošlog ljeta preživjeti ispadanje u Europskoj ligi od albanskog Skenderbeua i zatim nanizati pregršt pobjeda, no nedavni neuspjesi protiv Hajduka i Rijeke uzdrmali su momčad koja je ove subote doživjela na Maksimiru katastrofalni 4:1 poraz od Lokomotive pa se 42-godišnji stručnjak odlučio dati ostavku.

  • +4
Dinamo - Lokomotiva, 16. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U medijima se kao favorit za preuzimanje 'modre' klupe spominje Nikola Jurčević koji je bez posla nakon što je zajedno sa Slavenom Bilićem dobio otkaz u West Hamu. Među kandidatima je i trener druge momčadi Igor Jovičević, a kad Dinamo ostane bez trenera uvijek iskoči i ime Čačića, Sedloskog, Ivankovića pa i Pamića.

No, tu je i Goran Tomić, trener koji je impresivnim vođenjem 'lokosa' ovog vikenda uspio smijeniti Cvitanovića i pokazao da je spreman za prelazak u veći klub.

'Pripremao sam utakmicu na temelju posljednjih susreta u kojima sam vidio koliko ima prostora u posljednjoj liniji Dinama. Vidio sam da ako budemo strpljivi i kompaktni da ćemo sigurno preko Kastratija i Ivanušeca doći do prilika,' objasnio je Tomić dobitnu formulu koja je 'lokosima' donijela prvu povijesnu pobjedu protiv gradskog rivala.

Dinamo - Lokomotiva 1:4 (25. kolo 2017./18., 10.3.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Mnogo je igrača koji su zamijenili plavo-bijeli dres onim modrim, a i treneri Lokomotive uvijek dobro kotiraju za prelazak na maksimirsku klupu pa ne bi bilo iznenađenje da se to dogodi i ovaj put.

Dinamo se u posljednje vrijeme više ne razbacuje novcem, a Tomić bi bio manje skup od drugih rješenja o kojima se piše nakon odlaska Cvitanovića, što mu je dodatni plus. Iskustvo rada sa Svenom Goranom Ericssonom u Kini također mu je dobar dodatak životopisu, a čim je postavljen na klupu Lokomotive zna se da 'modroj' upravi nije mrzak.

Tomićevo vrijeme moglo bi doći na Maksimiru. Ako ne sada, onda u budućnosti...