Oklahoma pregazila Lakerse,

Nikola Jokić očitao lekciju Spursima i legendarnom treneru Greggu Popovichu koji je nakon utakmice mnoge iznenadio izjavom o Srbinu

06.08.2020 u 09:59

Bionic
Reading

NBA prvaci Toronto Raptors nastavljaju s pobjedama u 'Balonu' na Floridi gdje su sinoć svladali domaći Orlando Magic s 109:99, dok je najbolja momčad Zapada Los Angeles Lakers upisala i drugi poraz od restarta, od Oklahoma City Thundera s 105:86

Oklahoma je vodila cijelo vrijeme i zahvaljujući dobroj obrani, Chrisu Paulu (21) i Danilu Galinariju (19) došla do 42. pobjede, dok su Lakersi upisali 16. poraz. LeBron James (19, 11 skokova) i Anthony Davis (9) bili su dobro čuvani, a iz igre su obojica ukupno gađali 10-30, što je za obojicu najniži učinak sezone, dok su trice Lakersi imali svega na 13 posto (5-37), najgore u povijesti slavnog kluba.

Toronto Raptorsi su se pobjedom nad Orlandom priključili Indiani i Phoenixu, jedinim ekipama koje imaju po tri pobjede u nastavku sezone. Za novi uspjeh Toronta pobrinuli su se Fred VanVleet (21) i Pascal Siakam (15), a u ovoj sezoni Kanađani su u sve četiri utakmice bili bolji od Orlanda.

Utah Jazz su na četvrtom mjestu nakon pobjede nad Memphis Grizzliesima s 124:115. I Utah i Memphis od nastavka sezone nisu imali pobjede, a Jazz je prekinuo tu tradiciju na krilima Australca Joa Inglesa (25), koji je u zadnjoj četvrtini s dvije trice zapećatio sudbinu Grizlija. Kod Memphisa najbolji Dillon Brooks (23) i Jonas Valančiunas (21, 14 skokova).

Do druge pobjede u nizu stigao je Denver, koji je s 132:126 slavio protiv San Antonio Spursa, koji su sve dalje od doigravanja. Za Nuggetse, koji su treći na zapadu, Michael Porter (30) i srpski centar Nikola Jokić (25, 11 asista) su dali najviše, a kod San Antoni Rudy Gay (24). Boston Celticsi su visoko porazili Brooklyn Netse s 149-115, dok su Sixersi slavili protiv Washingtona s 107-98.

Nakon utakmice legendarni trener Spursa Gregg Popovich nahvalio je Jokića da ga podsjeća na Larryja Birda i legendarnog centra Mosesa Malonea.

'Nikola Jokić je reinkarnacija Larryja Birda', kazao je Popovich čime je mnoge iznenadio. Kako je Jokić igrao pogledajte OVDJE.

Ogroman je to kompliment za srpskog centra, ali se mnogim američkim novinarima nije dopao jer su mišljenja kako je Popovich pretjerao.

'Popovićeva usporedba nije u potpunosti neosnovano, ali malo je verovatno da će Jokić ikada imati isto poštovanje kao i Larry Bird', piše jedan američki portal.