idealno rješenje

Niko Kovač u Barceloni pronašao veliko pojačanje: Na zimu kreće po igrača kojeg Katalonci ne trebaju vrijednog 60 milijuna eura

21.10.2019 u 20:26

Bionic
Reading

Niko Kovač želi ove zime obranu pojačati Samuelom Umtitijem koji je u Barceloni višak

Bayern se pojačao s Lucasom Hernandezom i Benjaminom Pavardom, mladim igračima koji imaju potencijal da budu nositelji obrane Bavaraca u godinama koje dolaze. Joshua Kimmich je zbog nekih ozljeda morao biti pomaknut bliže sredini terena, a glavni igrač Nike Kovača u obrani Niklas Süle je potrgao ligamente i neće ga biti nekoliko mjeseci.

Kovač je tako prisiljen krenuti u šoping ove zime, a na vrhu liste su braniči. Posebno se ističe ime Samuela Umtitija koji za Barcelonu nije nezamjenjiv, a odličan je igrač i nije pretjerano skup. Španjolski mediji pišu kako bi ga Katalonci mogli prodati za 60 milijuna eura.

Umtiti je trenutno zamjena Gerardu Piqueu i Clementu Lengletu, a u Barci navodno razmišljaju i o dovođenju novog braniča u idućem prijelaznom roku što bi Francuza još više udaljilo od prve momčadi. Umtiti je spreman napustiti klub, a jedino što traži od novog poslodavca je veća minutaža kako bi se što bolje pripremio za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Kovač bi mu minutažu mogao ponuditi u rotaciji kako bi odmarao sve igrače u obrani, a njegovim dolaskom bi se pojačala i konkurencija što bi bilo dobro za Bayern.