nije mu lako

Niko Kovač nije skrivao razočarenje, ali kada se vidi statistika i kako je Šahtar preskočio njegov Monaco ta njegova frustriranost posve je razumljiva

26.08.2021 u 12:40

Bionic
Reading

Ukrajinski Šahtar pokvario je planove Monacu našeg Nike Kovača. Iako su Ukrajinci u prvoj utakmici slavili 1:0 u gostima kod Monaca, momčad iz Kneževine u uzvratu je već nakon prvih 45 minuta imala vodstvo 2:0 pogocima Ben Yeddera (18, 38). Međutim, Marlos je golom u 74. minuti osigurao Šahtaru produžetak, a u 114. minuti autogol Aguillara odveo je ukrajinski sastav u Ligu prvaka.

Monaco našeg Nike Kovača u lošoj je seriji. U novoj sezoni upisao je tek dvije pobjede u službenim utakmicama (op.a. protiv praške Sparte u kvalifikacijama za LP), a potom su stigla tri poraza i dva remija.

Posebno bolan bio je posljednji rezultat, odnosno 2:2 u Harkivu, na gostovanju kod Šahtara, kojim je ukrajinska momčad izborila nastup u Ligi prvaka, a Monaco gurnula u Europsku ligu.

'Nogomet je zaista okrutan. Imali su jedan udarac u okvir i postigli dva gola, a mi smo imali više od 20 udaraca, od čega deset u okvir. Takvu ćemo utakmicu uglavnom dobiti s tri ili četiri gola razlike. Trebali smo zabiti treći gol prije poluvremena. U nastavku smo ih natjerali da igraju dugim loptama jer obično igraju na kratka dodavanja. Igrali smo vrlo agresivno, kao prošle sezone. Opet smo stvorili puno šansi, ali protivnički golman imao je puno obrana u kasnoj fazi utakmice. Nije to lako prihvatiti', dodao je Kovač te nastavio.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Rekao bih da smo dominirali 190 od 210 minuta. U prvih 20 minuta prvog dvoboja nismo bili Monaco kakav poznajem. Nogomet je zaista okrutan. Teško je. Ali vrlo sam ponosan na izvedbu mojih igrača, koji su natjerali Šahtar da igra pametnije nego inače. Napravili smo sve kako treba, ali Šahtar je zabio dva gola iz jednog udarca. Čudno je to, ali to je nogomet i to treba prihvatiti'.

Iako je ostao bez plasmana u Ligu prvaka, Kovač uvjerava kako će se momčad pripremiti i za natjecanje u Europskoj ligi.

'Nećemo sad odustati. Kad sam stigao u klub, rekao sam da želimo vratiti Monaco u Europu i u tome smo uspjeli. Nažalost, propustili smo priliku igrati u Ligi prvaka, bili smo vrlo blizu i ovo iskustvo će nam koristiti u Europskoj ligi, posebno mladim igračima kojima je Europa novost. Lako je igrati samo u Ligue 1, ali dva paralelna natjecanja su nešto novo. Moramo se fokusirati isključivo na sljedeću utakmicu protiv Troyesa ove nedjelje', odlučan je Kovač.