play-off lige prvaka

Niko Kovač i njegov Monaco imali su sve u svojim rukama, ali uz veliku dozu sreće dalje je ipak prošao Šahtar; RB Salzburg rutinski je riješio Brøndby

25.08.2021 u 23:58

Bionic
Reading

Nogometaši Šahtara i RB Salzburga, uz moldavski Sheriff, posljednji su klubovi koji su izborili natjecanje u skupinama Lige prvaka

Monaco našeg Nike Kovača imao je vodstvo 2:0 u Harkivu, gdje su igrali uzvratnu utakmicu play-offa protiv Šahtara. I to vodstvo bilo im je dovoljno za prolazak u sljedeću fazu natjecanja, to jest u skupine Lige prvaka, jer u prvoj su utakmici na svom stadionu Kovačevi igrači izgubili 1:0.

Međutim u 74. minuti Marlos je smanjio na 1:2, a kako od ove godine više ne vrijedi pravilo gol(ov)a u gostima, igrali su se produžeci.

I onda je u 114. minuti, Aguilar je zabio autogol za konačnih 2:2, odnosno radost igrača Šahtara.

U drugoj utakmici RB Salzburg je upisao još jednu 2:1 pobjedu nad danskim Brøndbyjem, kojeg je svladao i na svom stadionu identičnim rezultatom. Salzburg je u gostima kod danskog Brøndbya vodio 2:0 golovima Seska (4) i Aronsona (11), da bi domaći sastav uspio samo smanjiti preko Maxsoa (62).

Za austrijsku momčad igrao je mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić, dok Roko Šimić nije bio u zapisniku.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.