'kneževi' se pojačavaju

Niko Kovač kupuje u Madridu; Real je ovog napadača platio čak 63 milijuna eura, a sada će ga za sitniš prodati Monacu

23.07.2021 u 15:15

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač blizu je ostvarenja senzacionalnog transfera kojim bi dodatno pojačao napadačku liniju svog Monaca. 'Kneževi' su prošlu sezonu završili kao treći u francuskoj ligi te Kovač sada slaže momčad s kojom će pokušati izboriti nastup u Ligi prvaka

U ljeto 2019. godine srpski je reprezentativac Luka Jović (23) u senzacionalnom transferu vrijednom čak 63 milijuna eura redove frankfurtskog Eintrachta zamijenio Real Madridom!

Na Santiago Bernabeu su u Joviću vidjeli idealnu zamjenu za Karima Benzemu, ali srpski se napadač nije snašao u redovima 'kraljeva' pa je do sada odigrao samo 32 utakmice i zabio tek dva gola. Real ga je prošle sezone poslao na posudbu u Eintracht i Jović je povratkom u Bundesligu malo živnuo, ali čini se da to ipak ne zadovoljava kriterije čelnika španjolskog velikana.

Započeo je ovog ljeta Luka Jović pripreme s Realom, odlučio je da će se pokušati nametnuti Carlu Ancelottiju, no odmah se na startu ozlijedio i automatski ispao iz svih planova. Zato su u Realu odmah reagirali te ga pokušavaju prodati zainteresiranim momčadima. I to debelo ispod cijene. Sve, samo da ga se riješe...

Tako bi Jović vrlo lako, tvrde španjolski mediji, mogao završiti kod Nike Kovača u Monacu! Da, jer bivši ga je hrvatski izbornik vodio u Eintrachtu kad je Jović igrao najbolji nogomet u dosadašnjoj karijeri, a Kovač ga je želio dovesti na posudbu još u zimskom prijelaznom roku.

Sada se situacija promijenila, Real se mora riješiti skupog i neisplativog igrača, spremni su ga prodati prvoj momčadi koja će za njega platiti odštetu od 20 milijuna eura.

Monaco taj novac ima, a Niko Kovač pod hitno treba još jednog napadača jer bi vrlo lako mogao ostati bez Wissama Ben Yeddera kojeg traži pola Europe, a i Kevin Volland je dobrim igrama skrenuo pažnju na sebe te bi jedan od njih do kraja prijelaznog roka mogao napustiti Monaco kojeg čekaju utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka.

Luka Jović bi se vrlo lako uklopio u momčad 'kneževa' jer dobro poznaje Kovačev način rada, baš je pod njegovim vodstvom igrao fantastičan i efikasan nogomet. Uz to bi mu prelazak u Monaco bila sjajna prilika da oživi karijeru, tek su mu 23 godine, treba mu što više utakmica kako bi se vratio u formu. A s golovima bi mu ponovno porasla i cijena. Na to računaju u Monacu, investicija od 'samo' 20 milijuna eura vrlo bi se brzo mogla isplatiti.