Španjolci nagađaju

Niko Kovač i njegov Bayern za jednog su Hrvata pripremili rekordan iznos; je li ovo moguće?

16.04.2018 u 13:05

Bionic
Reading

Nakon što je bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač imenovan novim trenerom minhenskog Bayerna polako cure i informacije o tome koje bi igrače volio vidjeti u toj momčadi

Naravno, ljubitelje nogometa u Hrvatskoj najviše zanima koji je hrvatski reprezentativac prvi na listi želja Nike Kovača i njegovih suradnika. Poznato je kako Kovač službeno preuzima njemačkog nogometnog giganta 1. srpnja, ali se već sada kalkulira nekim imenima.

Tako su njemački mediji uz pomoć nekih španjolskih izvora doznali kako bi prvo zvučno pojačanje Bayerna trebao postati hrvatski veznjak Ivan Rakitić. Može se očekivati kako će Bayern za 30-godišnjeg nogometaša, koji je igrački stasao u Švicarskoj, platiti Barceloni bogatu odštetu. Prema Transfermarktu, Rakitićeva vrijednost iznosi 45 milijuna eura, a ugovor za Barcelonu veže ga do ljeta 2021. godine.

Neki španjolski mediji čak su otišli korak dalje pa tako navode kako je navodno Bayern pripremio ponudu u iznosu od oko čak 80 milijuna eura, što bi Hrvata učinilo najskupljom kupnjom u Budesligi svih vremena.

S druge strane, mnogi nogometni analitičari slažu se da iznos od 80 milijuna eura za Rakitića nije realan jer ipak se radi o nogometašu koji je napunio 30 godina i koji nikada nije imao status zvijezde.

No čak i ako se ove glasine ne pokažu točnima, nema sumnje da će Niko Kovač pokušati u Bayern dovesti barem jednog Hrvata, a možda pronađe i svog novog Antu Rebića, kojeg je, nakon što su ga mnogi otpisali, vratio u život igrama u Eintrachtu te je sada legitiman član hrvatske reprezentacije za SP 2018. u Rusiji.

  • +25
Niko Kovač - novi trener Bayerna Izvor: Profimedia / Autor: Pixathlon/SIPA