PRAVNA BITKA

Nikita Mazepin, odbačeni vozač Formule 1, objavio nove detalje vezane uz tužbu prema bivšoj momčadi: Ovo je nevjerojatna situacija!

22.07.2022 u 13:29

Bionic
Reading

Ruski vozač Nikita Mazepin objavio je novosti o tužbi koju vodi protiv Haasa zbog navodnih neisplaćenih plaća

Podsjećamo, 23-godišnji vozač izbačen je iz američkog tima neposredno prije službenih predsezonskih testiranja zbog ruske invazije na Ukrajinu iako je Nikita javno rekao da je protiv rata.

No ne samo da se Haas odrekao Mazepinovih usluga, već i njihovog glavnog sponzora, Uralkali, tvrtke u kojoj vozačev otac, Dmitrij, ima značajan udio.

U lipnju je otkriveno da mladi vozač tuži Haas za plaću koju nije dobio do trenutka raskida ugovora, kao i da traži nešto novca za otpremninu. Ovih dana Nikita se osvrnuo na svoju tužbu i podijelio novosti s medijima.

'Moje osobne tužbe su u punom jeku. Već smo odabrali jurisdikciju – mjesto gdje je ugovor potpisan, u Švicarskoj. Odvjetnici su popunili svu papirologiju i tužba je predana na reviziju. Ako me pozovu, sudjelovat ću, ali mislim da se to neće dogoditi.'

Iako Mazepin, koji je vozio samo jednu sezonu za Haas, još uvijek gaji nadu da će se vratiti u F1, ta perspektiva izgleda sve manje vjerojatna kako vrijeme prolazi.

Upitan za njegovu reakciju na opis da je 'bivši vozač F1', bio je iskren...

'Nisam uvrijeđen. Vjerujem da stvari moramo nazvati pravim imenom. Postoji razlog zašto postoji samo 20 mjesta i 10 timova u Formuli 1. Nemam važeći ugovor. Kad sam ušao u 2022., imao sam jedan. I općenito je nevjerojatna situacija u povijesti ovoga sporta kada imate ugovor do nove godine i onda ga izgubite', pričao je Mazepin za MachTV i dodao:

  • +21
Formula 1, Velika nagrada Velike Britanije, Silverstone, 3.7.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

'Ali ja sam za iskrenost, navikao sam stvari nazivati pravim imenom. Usredotočen sam na činjenicu da postoje velike mogućnosti za dobivanje ugovora u Formuli 1 u budućnosti. Imam 23 godine, ako pogledate moje rezultate u Formuli 3 i Formuli 2, s vremenom i iskustvom mogu napraviti puno veći skok od svojih suparnika. I na temelju tog iskustva, s povjerenjem iščekujem sutrašnji dan.'

I dalje prati Formulu 1…

'Uključen sam. Gledao sam VN Austrije, pokušavao sam gledati sve utrke koje sam mogao uhvatiti na prijenosima. Jako volim Formulu 1, ali sada više analiziram, dijeleći svoja razmišljanja s uskim krugom ljudi. Pogled izvana također je iskustvo.'