MOTIVACIJA I BOL

Nikad nije zaboravio legendarnog Ayrtona Sennu koji mu je u zadnjoj utrci uzeo naslov prvaka; pogledajte fotografiju koju ima na zidu

04.05.2020 u 10:00

Bionic
Reading

Prije 26 godina na stazi u talijanskoj Imoli poginuo je Brazilac Ayrton Senna (1. svibnja 1994. godine), a njega se prisjetio umirovljeni vozač Martin Brundle

Bivši F1 vozač i komentator Sky Sportsa objavio je na društvenoj mreži fotografiju s Ayrtonom Sennom, legendarnim Brazilcem, trostrukim svjetskim prvakom i jednim od najvećih vozača Formule 1 svih vremena, čiju životnu priču možete pročitati OVDJE.

Fotografija je iz 1983. kada su njih dvojica vodili veliku borbu za naslov prvaka u britanskoj Formuli 3. Prvenstvo je na zadnjoj utrci pripalo Senni koji mu je tada odao veliko priznanje.

'Ayrton mi je u ovom trenutku (fotografija je s utrke u Thruxtonu) rekao da sam najbolji britanski vozač još od Jima Clarka. Pokušavao je učiniti da se osjećam bolje. Ovu fotografiju imam u teretani i služi mi za motivaciju, drugo mjesto doista boli. Zauvijek Senna', napisao je Brundle.

Inače u Formuli 1 Brundle nije bio ni približno uspješan kao Senna. Britanac nije nikada pobijedio u utrci, a devet puta je bio na postolju, zajedno sa Sennom tek jednom i to 1992. godine na Monzi. Brazilac je upisao zabilježio zadnju pobjedu sezone, dok je Brundle bio drugi.