POLICIJA SE POHVALILA

Nikad manje huliganizma na engleskim stadionima

23.12.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Engleska policija pohvalila se kako nikad manje nije bilo huliganizma, ali i uhićenih izgrednika na stadionima kao ove godine. Tako je broj izgreda smanjen za devet posto u odnosu na prošlu godinu

U Engleskoj već više desetljeća rade na suzbijanju huliganizma na stadionima i oko njih. Njihove mjere očito imaju učinka jer ove godine je bilo devet posto manje izgreda što je najmanje do sada.

'Smanjenje nogometnog huliganizma najljepša je britanska priča. Svojedobno su huligani opisani kao engleska bolest, a danas možemo svima biti primjer. No ne smijemo se opustiti; vjerujemo da će se engleski navijači kulturno ponašati i na Euru', kazao je lord Henlye iz ministarstva za sprečavanje kriminala.

A sada malo o brojkama. Prošle godine uhićeno je 3.089 osoba na nogometnim utakmicama, što je pad od 309 osoba u odnosu na sezonu 2009/10. Policija se pohvalila da na čak 70 posto utakmica nije bilo nijednog uhićenja, a samo je jedan engleski navijač bio uhićen za vrijeme svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.