PREDSJEDNIČKA SUSPENZIJA

Nigerijci ne žale orlove, Fifa još šuti

01.07.2010 u 18:22

Bionic
Reading

Dan nakon što je nigerijski predsjednik Goodluck Jonathan odlučio na dvije godine izbaciti nogometnu reprezentaciju svoje zemlje, s međunarodne scene prikupljaju se prvi dojmovi

Prema Reutersovim informacijama, veći dio Nigerijaca ne smatra lošom spornu predsjedničku odluku. Medijski uvodnici također obrazlažu da je političar donio dobru odluku, ali poznato je da je razina medijske slobode tamo prilično niska.

Uglavnom se naglašava kako je reprezentacija u prosjeku stara i kako se u dvogodišnjem 'vakuumu' može izroditi mlađi, nogometno potentniji sastav. Ističe se i kako se u to vrijeme treba iskorijeniti korupciju u nogometnoj eliti.

Čak je i vođa opozicije ustanovio: 'Ako Fifa i poduzme određene mjere, ovaj će se potez opet pokazati dobrim, jer će se Nigerija u međuvremenu vratiti na staze svoje kolosalne nogometne prošlosti.'

Jedini anketirani koji je kritički pristupio temi bio je predstavnik njihovih navijača Otunda Olatumbe koji odluku smatra pogrešnom.

'Trebali su reći starijim igračima da je vrijeme za rastanak i na scenu uvoditi mlađe. Ako mladi neće igrati međunarodne utakmice, kako će napredovati?' pita se Olatumbe.

Fifin direktor za javne odnose Nicolas Manignot govorio je u rukavicama.

'Primili smo službenu obavijest iz Nigerije i poznat je naš negativan stav prema utjecanju politike na sport, ali još je prerano za iznošenje zaključaka', sve je što je za sada stiglo s nogometnog krova.