USUSRET AUSTRALIAN OPENU

Nick Kyrgios sada će u posve drugačijoj ulozi pratiti mečeve Novaka Đokovića

09.01.2024 u 19:47

Bionic
Reading

Najveća imena svjetskog tenisa vraćaju se u Melbourne Park kako bi prvim Grand Slam natjecanjem sezone započeli uzbudljivu godinu teniskih događanja

Od 14. do 28. siječnja obožavatelji tenisa će tijekom 260 sati programa sa 17 terena moći, između ostalog vidjeti kako se Novak Đoković natječe za 11. naslov prvaka ovog natjecanja dok će se Iga Swiatek i Aryna Sabalenka nastaviti boriti za prevlast na vrhu svjetskog teniskog poretka.

Po prvi put ikad, australska superzvijezda Nick Kyrgios pridružit će se u Melbourneu vrhunskom Eurosportovom timu komentatora. Direktnost i enigmatičnost ovog pobjednika Australian Opena 2022. u paru s Thanasijem Kokkinakisom pružit će ljubiteljima tenisa jedinstvenu poveznicu s događajima na terenu.

Eurosportov komentatorski tim zadužen za izravne prijenose činit će i osvajač sedam Grand Slam natjecanja John McEnroe kojem se pridružuje nekad sedma tenisačica na svjetskoj rang listi, Barbara Schett kao i dobitnica srebrne olimpijske medalje Laura Robson.

Gledatelji Eurosport kanala imat će priliku pratiti nesvakidašnju analizu mečeva iz glasovitog Cube studija u Londonu koji vodi nova voditeljica Rachel Stringer. Pridružit će joj se sedmerostruki pobjednik Grand Slam natjecanja Mats Wilander kao i nekadašnji broj četiri na muškoj rang listi Tim Henman. Šarolika paleta nekadašnjih tenisačica i tenisača, uključujući imena poput Borisa Beckera, Alexa Corretje i Justine Henin također će pridonijeti međunarodnim prijenosima tijekom dvotjednog natjecanja.

Eurosportovi prijenosi počet će svakog dana u jedan sat poslije ponoći.

Na putu do Melbournea WBD će predstaviti novi i ekskluzivni sadržaj kao zagrijavanje za glavni događaj. U okviru tih sadržaja moći ćete pogledati dokumentarni film 'Đoković bez maske' koji će vas povesti u svijet pobjednika 11 Australian Opena, a također će vam biti na raspolaganju i detaljan pregled Australian Opena 2024. koji će uključivati intervjue s ekspertima i prisjećanje na neke od ključnih trenutaka s prošlogodišnjeg natjecanja.

U 2023. godini, WBD (WARNER BROS. DISCOVERY) prijenosi Australian Opena u Europi oborili su rekorde na streaming platformama. Gledanost je porasla za skoro trećinu dok je u zemljama poput Francuske, Njemačke, Nizozemske, Španjolske i Engleske bila čak udvostručena.

Linearna gledanost kanala Eurosport 1 ostala je u Europi konzistentna onoj iz 2022. godine, što je bio prethodni rekord gledanosti za Eurosport prijenos Australian Opena.

Australian Open tako počinje godinu koja otvara vrata za nove rekorde na WBD platformama u cijeloj Europi uz prijenose Olimpijskih igara iz Pariza, svih Grand Tour biciklističkih natjecanja kao i ekskluzivan prijenos drugog Grand Slama godine, Roland-Garrosa u svibnju (osim u Francuskoj).