bez treninga

Ni obiteljska tragedija nije ga zaustavila da pomogne Hrvatskoj na Euru: Vratili su me u mladost, nisam imao srca reći 'ne'

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 26.01.2022 06:39
  • Objavljeno 26.01.2022 u 06:39
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaš Jakov Gojun najavio je utakmicu s Nizozemskom (srijeda, 18), a osvrnuo se i na još neke situacije koje su se dogodile na Euru

Bliži se kraj nastupu hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Preostala je samo utakmica protiv Nizozemske, a ishod utakmice ne mijenja našu sudbinu.

Našoj reprezentaciji prošlog se tjedna pridružio Jakov Gojun, koji se vratio nakon četiri godine u reprezentaciju i najavio susret s Nizozemskom.

'Jedna neugodna reprezentacija koja nameće ritam. Jako puno trče, vuku tranziciju. Nadam se da smo poslije ove pobjede dobili samopouzdanje, posebno mladi igrači i da ćemo se s pobjedom oprostiti od prvenstva', rekao je Gojun za RTL.

Izbornik Hrvoje Horvat zvao je Gojuna u reprezentaciju nakon što je Hrvatska desetkovana raznim ozljedama i brojnim pozitivnim nalazima na koronavirus. Unatoč osobnoj tragediji (preminula mu je majka), Gojun nije oklijevao o odgovoru.

'Meni je uvijek drago obuči dres. Za mene je hrvatski dres oduvijek bio nešto najviše. Imao sam tragediju kod kuće, doslovno sam došao ovdje bez treninga. Ovi momci nekako su me vratili u mladost, reprezentacija mi je puno dala i jednostavno nisam imao srca reći ne', rekao je.

Rukometaši Hrvatske odradili trening uoči utakmice s Nizozemcima Izvor: tportal.hr / Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL

Poraz protiv Crne Gore koštao je Hrvatsku konkuriranja za polufinale EP-a, ali mladi reprezentativci naučili su važnu lekciju.

'Mi smo ih stvarno motivirali, htjeli smo im objasniti neke situacije kako je prije bilo. Protiv Crne Gore smo ušli malo lakše nego što smo trebali. Objasnili smo im kako je prije bilo, da smo znali zvati timeout i trgnuli se', kazao je Gojun o govoru kojeg je održao zajedno s Ivanom Čupićem.

  • +41
Hrvatska - Island, rukometni Euro, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal