KLADITE SE PAMETNO

Ni Istomin neće oduzeti šou Novaku Đokoviću

08.08.2013 u 11:09

Bionic
Reading

Nije lako biti prvi tenisač svijeta. Nikad nije bilo, posebno otkad su teniske zvijezde postale medijski jako praćene

To više nije samo sport, iza tenisača stoje brojne agencije i PR menadžeri. Nije tajna da Đoković puno radi na svom imidžu, posebno u Sjevernoj Americi. Nećemo reći zbog marketinga.

U svakom slučaju, jedan je od onih koji često nešto pripreme za publiku nakon pobjeda. Ovaj put je to bila još jedna plesna točka, na veliki ljetni hit. Plesao je čak i sa maskotom, što će sigurno obići svjetske medije.

'To je bio mali dogovor sa ljetovanja. Obećao sam prijateljima da ću to napraviti. Dosta smo plesali na tu pjesmu i rekao sam da ću to napraviti. Ako nastavim pobjeđivati, napraviti ću to nakon svakog meča. Ako ništa drugo, plesati ću sve bolje', uz smijeh je izjavio Đoković

Naravno, najveći motiv za ples na kraju dana je bila izvedba, a i ona je pomalo podsjetila na ples.

Točnije, Mayer je plesao kako je Nole svirao. Nijemac nije ostao gledati na kraju plesnu ekshibiciju. Logično, nakon poraza u 55 minuta nije previše želio ostajati na terenu. Prvi tenisač svijeta mu je prepustio tri gema. Imao je šansi na reternu, čak sedam, ali nijednu nije realizirao.

'Sa svakim novim gemom sam se sve ugodnije osjećao na terenu. To me veseli. Ipak je ovo bio moj prvi meč na betonu nakon Miamija. Bez obzira na uvjerljivu pobjedu, moram nastaviti marljivo trenirati', skromno je zaključio prvi nositelj nakon uvjerljive pobjede.

Istomin bi trebao biti malo teži protivnik, malo. Ako ništa drugo, Uzbekistanac je na betonu treći turnir zaredom, dok je Mayer došao u Montreal bez posebne pripreme za ovu podlogu. S druge strane, Istomin se nije proslavio protiv 19-godišnjeg Kanađanina bez iskustva na ovoj razini.

Peliwo je prvi došao do breaka, što je Istomin odmah nadoknadio. Napravio je novi break za 5:3 i mirno dovršio set. U drugom je propuštao prilike, a onda je opet izgubio servis. Ovaj put mladi Kanađanin nije dopustio novi preokret. Sigurnom igrom je izborio treći set. Peliwo se držao sve do 3:3 u trećem setu. Nakon toga je ipak Istomin iskoristio iskustvo i malo sreće, te osvojio zadnja tri gema.

Prosječno izdanje Uzbekistanca, posebno na servisu uz samo dva asa. Đoković je dva puta igrao protiv Istomina i sudeći prema tim mečevima, zagarantiran je još jedan njegov ples na kraju susreta. U pet odigranih setova, nikad nije dao više od dva gema Uzbekistancu. S obzirom kako je igrao protiv donedavnog juniora, čini se da Istomina čeka borba za svaki novi gem.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje