KAPETANI BIRAJU

Ni Andrićevi glasovi nisu odlučili pobjednika

18.12.2008 u 09:00

Bionic
Reading

Iako je s Andrićem glasovalo 11 kapetana, pitanje pobjednika ovogodišnjeg izbora još uvijek nije riješeno. Za naslov se bore Mandžukić (64) i Vručina (56). U Andrićevu izboru na listi najboljih pojavilo se još jedno ime - Josip Skoko

Nakon nekoliko sezona Hajduk je opet u borbi za vrh. To je svakako dobra vijest i za hrvatski nogomet i za brojne navijače splitskih 'bilih', koji su napokon dobili razloga za veselje. Jedan od najzaslužnijih za Hajdukov pohod na vrh je i kapetan Srđan Andrić.

'Posložilo nam se puno toga. Iako smo prošle godine bili možda čak i u jačem sastavu, nekolicina nas je stigla nakon poduže igračke pauze, što zbog ozljeda, što zbog jake konkurencije. Sada smo spojili talent, mladost i iskustvo, ali i dva odlična trenera. Prije nego nas je preuzeo Ante Miše, jednako smo dobro radili i s Vučevićem, ali tada nam je sreća okrenula leđa. Sada je sve u najboljem redu i spremni smo za pohod na vrh', kratko je Andrić opisao stanje u klubu i momčadi, a potom se bacio na obrazloženje svog izbora.

'Nikola Kalinić, baš kao i Mario Mandžukić u Dinamu, zasigurno je najveći talent kluba i igrač koji bi trebao i mogao napraviti veliku karijeru. Svojim nas je pogocima nosio u brojnim utakmicama, a vjerujem da će, baš kao i Dinamov napadač, još veći napredak napraviti kada se primiri i posveti apsolutno nogometu. Ne mislim da nije dovoljno unutra, već da manje mora razmišljati o odnosima s navijačima, potrebi za dokazivanjem i slično. Uz Kalinića, za veliki Hajdukov napredak zaslužan je i iskusni Josip Skoko. Baš kao i što je iskustvo Miljenka Mumleka pomoglo Varteksu u brojnim situacijama. O Vručini, koliko sam čitao, mnogi su rekli sve što su trebali, a ja ću samo ponoviti - odličan nogometaš', pojasnio je Andrić.

Izbor Srđana Andrića (Hajduk):

1. Nikola Kalinić (Hajduk) 10 bodova
2. Mario Mandžukić (Dinamo) 8
3. Josip Skoko (Hajduk) 6
4. Bojan Vručina (Slaven Belupo) 4
5. Miljenko Mumlek (Varteks) 2

Trenutačni poredak:

1. Mario Mandžukić (Dinamo) 64 boda
2. Bojan Vručina (Slaven Belupo) 56
3. Nikola Kalinić (Hajduk) 36
4. Srđan Andrić (Hajduk) 24
    Ermin Zec (Šibenik) 24
6. Mihael Mikić (Dinamo) 18
7. Marin Tomasov (Zadar/Hajduk) 14
8. Velimir Radman (Rijeka) 12
    Nino Bule (Inter) 12
    Drago Gabrić (Hajduk) 12
11. Josip Barišić (Osijek) 10
      Miljenko Mumlek (Varteks) 10
13. Ivan Rodić (Šibenik) 8
14. Davor Vugrinec (Zagreb) 6
      Ilija Sivonjić (Inter) 6
      Josip Skoko (Hajduk) 6
17. Mario Lučić (Varteks) 4
18. Anas Sharbini (Rijeka) 2
     Josip Škorić (Zagreb) 2
     Josip Knežević (Osijek) 2
     Boško Balaban (Dinamo) 2

Sutra bira kapetan Dinama Igor Bišćan