Bit ĆE TU SVEGA

Nezasitni Cristiano Ronaldo zaista je pretjerao; ultimatum koji je zaprepastio sve u Realu!

06.06.2018 u 06:40

Bionic
Reading

Real Madrid i Cristiano Ronaldo su u pregovorima oko novog ugovora, a zahtjevi portugalskog nogometaša su ogromni i vodstvo 'kraljevskog kluba' teško će prihvatiti da isplaćuju toliku godišnju plaću svojoj najvećoj zvijezdi

Cristiano Ronaldo je odmah poslije osvajanja Lige prvaka ukrao svjetla pozornice suigračima izjavom s kojom je navijestio mogući odlazak sa Santiaga Bernabeua. U tome trenutku zaista nepotreban istup...

Portugalac je očigledno odlučio podebljati svoj bankovni račun pa opaliti ultimatum klubu, odnosno da mu povećaju plaću (uz produljenje ugovora) ili da ga prodaju.

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

I u Realu su razmatrali o povišici, ali apetiti Portugalca i njegovog menadžera Jorge Mendesa su očigledno nezasitni pa dvojac traži nevjerojatnih 75 milijuna eura po sezoni i to sve do ljeta 2024., dakle sljedećih šest godina. Bolesna svota za 33-godišnjaka pa makar on bio i Cristiano Ronaldo, najbolji strijelac ovosezonske Lige prvaka. To bi značilo da bi Real trebao isplatiti čak 450 milijuna eura za šest godina novog ugovora.

>> Kapetan Reala svakom suigraču čestitao je na jednak način sve dok nije došao do Luke Modrića, a onda...

Portugalca je možda pogodila informacija da će Lionel Messi u sljedeće četiri godine od Barcelone dobiti ukupno 400 milijuna eura ili 100 po sezoni u što je uključena njegova plaća, postotak od zajedničkih marketinških aktivnosti s klubom, bonusi za vjernost kao i oni za rezultate, pa sada i on želi više nego što ima.

Predsjednik Florentino Perez, koji je mnogo puta izlazio u susret Ronaldu te mu ispunjavao želje, povukao je 'ručnu kočnicu'. Nije lud da daje takav novac s kojim bi ugrozio financijsku stabilnost kluba i to igraču koji se polako približava godinama kada mora razmišljati o mirovini koliko god u ovome trenutku bio dobar.

Cristiano Ronaldo - 2018. Izvor: Društvene mreže

Uostalom, Ronaldo je i vezan sa starim ugovorom do lipnja 2021. i ne može otići sve dok netko ne podmiri odštetnu klauzulu koja je milijardu eura pa tako Roanldovi ultimatumi ne bi trebali upaliti. Svi aduti su u rukama Reala.

Naravno, druga stvar je to što nije pametno imati nezadovoljnog Ronalda u svlačionici....