treneri potjerani

Nezapamćena situacija u Italiji: Svi najveći klubovi povukli isti radikalan potez

30.05.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Nakon završetka sezone u Seriji A dogodila se u talijanskom prvenstvu nezapamćena situacija, jer su se svojih trenera riješili Juventus, Inter, Milan i Roma te im traže zamjene...

Trenerski posao u današnje vrijeme nije lak, traže se vrhunski rezultati na nacionalnoj i međunarodnoj pozornici, a u Italiji su ovih dana otišli u potpunu krajnost. Naime, četiri najslavnija kluba odlučila su riješiti se svojih trenera i trenutno su u potrazi za novima.

  • +5
Serie A, Roma - Juventus Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Juventus je prvi rekao zbogom Massimilianu Allegri unatoč osvajanju Scudetta, Inter se rastaje s Lucianom Spallettijem iako je izborio Ligu prvaka, a bez nje su ostali Gennaro Gattuso s Milanom i Claudio Ranieri s Romom pa nije toliko iznenađenje što su se u njihovim klubovima odlučili na smjenu na klupi.

U Italiji trenutno traje bjesomučna potraga za novim trenerskim kadrom. Antonija Contea se spominje kao mogućeg novog trenera Intera, dok se Sarri povezuje s Juventusom, kao i Pochettino. Zanimljivo, Roma navodno želi Josea Bordalasa, aktualnog uspješnog stratega Getafea, ali i Laurenta Blanca, dok je Simone Inzaghi favorit za preuzimanje Milana, što bi značilo da bi i Lazio neko vrijeme ostao bez glave svlačionice.

Dakle, umjesto igračkih rošada, na Apeninskom poluotoku imat ćemo trenerske. Možda baš to pomogne da se Talijani probude na europskoj sceni, s obzirom da punih deset godina talijanski klubovi nisu trijumfirali u Ligi prvaka, a čak 20 u Europskoj ligi...