PETA SREĆA

Mateo Kovačić srušio vlastito prokletstvo; ovo je dokaz da je odlazak iz Reala bila dobra odluka

30.05.2019 u 09:52

Bionic
Reading

Mateo Kovačić ove srijede po prvi je put iz petog pokušaja dobio minutažu u jednom velikom finalu, tijekom pobjede Chelsea protiv Arsenala vrijednoj osvajanja Europske lige…

Naš 24-godišnji veznjak možda je osvojio europski trofej četiri godine u nizu, što ga čini najuspješnijim među aktualnim nogometašima, no tek ove srijede zapravo je došao na svoje.

Naime, tijekom tri finala u nizu Reala u Ligi prvaka Mateo Kovačić kod Zinedinea Zidanea nije dobio niti minute na travnjaku, a isto je prošao i kod Zlatka Dalića u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Srećom, Maurizio Sarri u Chelseaju ima visoko mišljenje o hrvatskom reprezentativcu koji je startao od prve minute protiv Arsenala u Bakuu te izašao tek u 76. minuti, tijekom šampionske pobjede 4:1 vrijedne osvajanja Europske lige.

Tako se njegova odluka da napusti Real i potraži sreću u novoj sredini pokazala iznimno uspješnom. Skinuo je vlastito prokletstvo igranja periferne uloge u finalima velikih natjecanja i napokon okusio kako je biti važan akter na terenu u ključnoj utakmici.

Jedini je problem što mu je ovom utakmicom u Bakuu posudba istekla i mora se vratiti u Madrid, a Chelsea ima zabranu potpisivanja ugovora s nogometašima u sljedeća dva prijelazna roka. No, čak i da londonski klub ne pronađe rješenje kako ga dugoročno vezati uz sebe, za Kovačića nema brige. Nakon sudjelovanja u četiri osvojene europske titule u nizu, kao i ulaska u finale SP-a, bogati europski klubovi znaju da donosi uspjeh kolektivu u kojem igra i sigurno će biti pregršt ponuda za njega ovog ljeta…

Finale Europske lige, Chelsea - Arsenal, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia