NA KORAK DO ZLATA

Nezadrživa braća Sinković pobjedom do velikog finala!

09.08.2016 u 15:39

Bionic
Reading

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković potvrdili su u polufinalu Olimpijskih igara dominaciju u disciplini dvojac na pariće i kao najbrži su se plasirali u veliko finale...

Braća Sinković u Rio su došli kao apsolutni favoriti za osvajanje zlata, s obzirom da ne znaju za poraz otkad su iz srebrnog četverca prešli u dvojac, a prve utrke na Olimpijskim igrama to su samo i potvrdile.

Nakon uvjerljive pobjede u četvrtfinalu, hrvatski veslački dvojac nije imao značajnih problema ni u polufinalu ovog utorka. Martin i Valent Sinković kao pobjednici su ušli u cilj u svojoj skupini, s vremenom 6:12,37, nadmašivši Britance i Norvežane koji su ih uporno slijedili i na kraju zaostali tek nešto više od jedne sekunde. Naš je dvojac vodio tijekom cijele utrke, a u samoj završnici nije forsirao i sačuvao je snagu za ključnu utrku koja ih čeka.

U drugoj grupi pobijedili su Litvanci s nešto slabijim vremenom pa braći Sinković pripada i najbrže vrijeme dana u polufinalu. Zanimljivo, prošle su dalje samo europske posade, s obzirom da su u skupini B Talijani i Francuzi osvojili drugo i treće mjesto.

Tako su aktualni svjetski i europski prvaci došli na korak do olimpijske titule koju će pokušati izboriti u velikom finalu u četvrtak.