ima pametnijeg posla

Neymar definitivno propušta uzvrat protiv Barcelone, a službeni razlog je ozljeda. No, već godinama se zna gdje i kako se provodi 11. ožujka

09.03.2021 u 19:00

Bionic
Reading

Brazilski nogometaš i napadač PSG-a, Neymar, propustit će uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv svojeg bivšeg kluba, Barcelone. Razlog tome je ozljeda butnog mišića desne noge.

Još prošlog mjeseca francuski mediji objavili su da Neymar neće igrati protiv Barcelone, odnosno da se neće oporaviti do 10. ožujka kada je na rasporedu uzvratna utakmica Lige prvaka. Ta je informacija sada i službeno potvrđena. No, dan ranije, Neymar se pojavio u kampu PSG-a gdje je trenirao, pa se i 'zakotrljala' priča da bi ipak mogao biti spreman za ovu utakmicu.

No, Brazilac je ipak - službeno - ozlijeđen, pa će i u ovoj, 2021. godini moći uživati na sestrinom rođendanu, što je tema koja se odmah pokrenula kada je prijavio ozljedu.

Brazilac je 2015. i 2016. godine bio suspendiran, zatim je sljedeće tri godine zbog ozljeda propuštao utakmice 10. i 11. ožujka.

Prošle godine je igrao i pomagao svojim suigračima u dvoboju protiv dortmundske Borussije, kada je PSG izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka, no ove godine opet zbog ozljede neće biti uz svoje suigrače.

Rafaella Santos svoj rođendan slavi 11. ožujka. Prije dvije godine Neymar je imao frakturu metatarzalne kosti u stopalu, što je opet bio sasvim dobar alibi, a dva puta je bio suspendiran zbog namjernih žutih kartona.

Posebno se izdvaja onaj iz 87. minute utakmice protiv Rayo Vallecana pri rezultatu 5:1, dok je dva puta prijavljivao lakšu ozljedu.

Podsjetimo, PSG je prije tri tjedna upisao pobjedu 4:1 kod Barcelone, a uzvrat se igra u srijedu na Parku prinčeva.

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ