novo pojačanje svraka

Newcastle krenuo u suludu kupovinu; za Južnoamerikanca ponudili čak 30 posto višu cijenu nego vrijedi na tržištu

26.01.2022 u 17:06

Bionic
Reading

Newcastle United u zadnja tri kola ima osvojenih pet bodova, pa njegova borba za ostanak među premierligašima više ne izgleda tako beznadno. Tim prije što klub sa sjeveroistoka Engleske odnedavno ima nove, bogate vlasnike i kupovina pojačanja ne bi smjela biti problem

Nogometaši Newcastle Uniteda bili su dobar dio sezone na začelju tablice najjačeg razreda engleskog nogometa.

Međutim, zadnjih tjedana momčad koju vodi Eddie Howe uspjela je upisati i dvije pobjede, ali i nekoliko remija, te je 'fenjer' prepustila drugima.

No, od dolaska saudijskih vlasnika, optimizam je porastao jer sada su Svrakama dostupni svi igrači koji bi htjeli igrati u Newcastleu. Ali njih u prvo vrijeme nije bilo ni za prste jedne ruke. Odbijali su ih svi, pa i treneri.

Ipak, stvari se zadnjih tjedana mijenjaju, pa je na St. James' Park već stiglo nekoliko pojačanja, a riječ je o Kieranu Trippieru i Chrisu Woodu.

Sada je dogovoren i treći transfer. Bruno Guimarães, igrač koji je do ove zime igrao u Olympiqueu iz Lyona, a koji je u Europu došao iz brazilskog Athletico Paranaensea u siječnju 2020. godine.

Brazilac je u tih godinu dana postao jedan od najkompletnijih veznjaka u Ligama petice pa ne čudi zašto je dobio poziv u brazilsku reprezentaciju.

Vrlo je izvjesno da će Brazilac u danima koji dolaze postati drugo najskuplje pojačanje Newcastle Uniteda u klupskoj povijesti.

Rekorder je njegov sunarodnjak Joelinton koji je u lipnju 2019. godine stigao iz Hoffenheima za 44 milijuna eura.

Cijena koju je Newcastle ponudio Lyonu za Guimarãesa iznosi 40 milijuna eura, odnosno deset milijuna više (iliti 33 posto) nego je Brazilcu trenutno cijena na nogometnom tržištu. Tih desetak milijuna eura više očito je smekšalo čelnike francuskog kluba, pa finiširanje posla trebamo očekivati ovih dana.