NBA play-off

Nevjerojatni Slovenac Goran Dragić vodio Miami do velike pobjede; na pomolu daleko najveće iznenađenje sezone

18.09.2020 u 08:48

Bionic
Reading

Košarkaši Miami Heata poveli su protiv Boston Celticsa sa 2-0 u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige nakon što su u drugom susretu u seriji na četiri pobjede slavili sa 106-101.

Bila je to još jedna utakmica u koji je Miami lovio zaostatak. U prvom susretu su gubili sa 14 koševa razlike, no uspjeli su okrenuti rezultat. Sinoć su u jednom trenutku bili na minus 17, no ipak su slavili.

'Nimo se predavali. Grizli smo, čvrtsmo smo grizli', kazao je Bam Adebayo koji je ubacio 21 koš uz 10 skokova i četiri asistencije.

'Očito si volimo otežavati. Volimo gubiti s više od 10 koševa razlike', dodao je sa smiješkom Jimmy Butler nakon što je zaključio utakmicu sa 14 koševa.

Najefikasniji u redovima Heata bio je Slovenac Goran Dragić, koji igra u životnoj formi, s 25 koševa i pet asistencija, dok je Duncan Robinson dodao 18 koševa (6 trica!). Tako je Miami, koji je bio tek peti na Istoku u sezoni, stigao na dvije pobjede od nastupa u NBA finalu čime bi napravili daleko najveće iznenađenje sezone.

Kod Bostona najefikasniji su bili Kemba Walker sa 23 koša i sedam skokova, Jayson Tatum sa 21 košem i pet skokova, te Jaylen Brown sa 21 košem i šest skokova.

'Frustrirani smo, trebali smo voditi 2-0, a mi gubimo.Međutim, ništa još nije gotovo. Igramo dobro, a to je najvežnije', naglasio je Walker.

Treća utakmica je na rasporedu u subotu.

Finale Zapada između LA Lakersa i Denver Nuggetsa počinje večeras.