TKO JE ZA SVE KRIV?

Nevjerojatni problemi za hrvatske olimpijce; mi smo valjda jedina nacija koja to nije odradila

17.02.2018 u 15:09

Bionic
Reading

U nedjelju će se na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu održati prve dvije vožnje boba dvosjeda, a po prvi puta će i Hrvatska imati svoju posadu u ovoj disciplini s pilotom Draženom Silićem i kočničarom Benediktom Nikpaljem

Prva vožnja na programu je u nedjelju od 12.05 sati po hrvatskom vremenu, od 13.40 sati vozit će se druga vožnja, dok su treća i četvrta vožnja predviđene za ponedjeljak. U prve tri vožnje krenut će svih 30 prijavljenih postava, a u četvrtu samo 20 najboljih nakon tri vožnje.

Pilot naše posade Dražen Silić nije bio zadovoljan stanjem boba kao niti postignutim vremenima na treninzima.

'Zaostajemo malo više nego što smo očekivali za ostalima. Imali smo problema s bobom, a borimo se i sa stazom koja je nova. Izbornik Šola i dečki sada rade na bobu, vidjet će gdje gubimo tih par desetinki i nadamo se da će sutra biti sve OK', rekao je Silić te ukazao na probleme.

  • +3
Hrvatska zimska olimpijska reprezentacija - Pjongčang 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/Pixsell

'Mislim da smo mi jedina nacija koja nije odradila niti jedan trening na ovoj stazi prije početka Igara, a postoje dva-tri kritična zavoja. Oni nam, doduše, dobro idu, ali gubimo previše vremena na nekim drugim dijelovima staze. Bob u kojem nastupamo smo iznajmili od Korejaca i mislili smo da će biti bolji. Za samo upoznavanje s bobom treba barem tjedan dana, ali malo smo 'kratki' s vremenom.'

Uz Silića će u dvojcu, kao i u četvercu koji je na programu posljednjeg vikenda Igara, biti kočničar Benedikt Nikpalj.

'Dvosjed nam je više služio kao trening za četverac. Ponosni smo što smo uopće tu, dat ćemo sve od sebe za što bolji rezultat. Staza jest nešto strmija i duža no obično, ali za mene kao gurača tu nema nekih poteškoća. Žao mi je vozača što nije proveo više vremena na stazi i što mora voziti iznajmljeni bob', kazao je Nikpalj.