FINALE LIGE PRVAKA

Nevjerojatna večer; Realu treća titula u nizu; Gareth Bale i komični vratar Liverpoola uništili 'redse'

26.05.2018 u 22:44

Bionic
Reading

U finalu Lige prvaka igranom na Olimpijskom stadionu u Kijevu, Real Madrid je obranio naslov svladavši Liverpool 3:1 te je tako osvojio rekordnu 13. titulu u najjačem nogometnom natjecanju

'Kraljevi' su treći puta najbolja momčad na Starom kontinetu. Nakon neuspjeha u domaćim natjecanjima gdje im je trofeje uzela Barcelona, za Real je ova Liga prvaka bila spas sezone, sve karte su Madrižani bacili u osvajanje trofeja sa velikim ušima, prošli su teška iskušenja sa PSG-om, Juventusom i Bayernom te u finalu pružili sjajnu partiju za konačni trijumf.

Što se tiče Liverpoola on je iza sebe imao sjajnu godinu u ovom natjecanju, tamo su vjerovali da se mogu dokopati šestog naslova u povijesti, ali puno toga je večeras bilo protiv njih, od ozljede Salaha, katastrofalnog vratara Kariusa pa do čudesnog Balea s čijim uvođenjem je pogodio Zidane.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

Od prve minute obje momčadi su krenule žestoko i rastrčano. U tom uvodnom dijelu nekako opasnije je izgledao Liverpool, nogometaši Reala teško su se nosili s agresivnim igračima 'redsa', a onda se u 26. minuti možda dogodio presudni trenutak finala.

U jednom duelu Sergio Ramos je pao na ruku Mohameda Salaha i najopasnija zvijezda Liverpoola je u suzama napustila teren. Nešto kasnije je i Zidane morao napraviti prinudnu izmjenu zbog ozljede Danija Carvajala, ali jasno je bilo tko je bio na većem gubitku.

Od toga trenutka Real se oslobodio pritiska Liverpoola, a na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0. Na travnjaku su bili igrači vrijednosti stotine miljuna eura pa je normalno bilo vjerojatno razočaranje neutralnih ljubitelja nogometa, jer su nedostajali golovi.

No zato je u nastavku sijevalo sa svih strana. U 48. Isco je promašio zicer, imao je pred sobom istrčalog Kariusa, prebacio ga je, a lopta je odsjela na gredi.

No šest minuta kasnije aktualni prvak je poveo nakon katastrofalne pogreške golmana Kariusa koji je rukom želio baciti loptu u polje, ali je na nju naletio Benzema. Bio je to novi šok za navijače Liverpoola nakon ozljede Salaha.

Ipak, brzo se Liverpool vratio. U 55. poslije kornera Lovren je glavom spustio loptu za Manea koji je iz blizine donio izjednačenje te podigao samopouzdanje igrača engleske momčadi koji su krenuli poput 'osica'.

Trener Zidane uskoro je uveo Balea, a ovaj mu se odužio u 64. golčinom za 2:1. Marcelo je ubacio s lijeve strane, a Velšanin škaricama zatresao mrežu nakon što je u igri proveo dvije minute i osam sekundi.

Luda utakmica se nastavila, pucalo se sa svih strana, redale prilike, a u 70. Real je spasila vratnica koju je pogodio Mane.

Da navijači Reala ne strijepe do zadnje minute pobrinuo se najveći tragičar finala vratar Liverpoola Karisu. Bale je u 84. minuti opalio iz daljine, a njemački golman je samouvjereno išao uloviti loptu koja mu se odbila od ruke i završila iza leđa za konačnih 3:1.

U trećoj minuti sudačke nadoknade šansu Reala spriječio je gledatelj koji je upao u teren i spriječio Ronalda u akciji za gol

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, Mateo Kovačić je ostao na klupi 'kraljevskog kluba', a Lovren je odradio svih 90 minuta za Redse. Kapetanu hrvatske reprezentacije Modriću to je čak četvrti naslov prvaka Europe, a Kovačiću treći, dok je Lovren 19. hrvatski igrač koji je od neovisnosti nastupio u finalu Lige prvaka.

Dodajmo i podatak da je Cristiano Ronaldo postao prvi igrač u povijesti s pet naslova u ovom natjecanju.

REAL MADRID - LIVERPOOL 3-1

REAL MADRID: Navas; Carvajal (Nacho, 36), Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, MODRIĆ, Isco (Bale, 62); Benzema (Asensio, 88), Ronaldo

LIVERPOOL: Karius; Alexander-Arnold, Van Dijk, LOVREN, Robertson; Milner (Can, 83), Henderson, Wijnaldum; Salah (Lallana, 30), Firmino, Mane