TRAJE I TRAJE...

Na ovaj čudesan niz hrvatskog nogometa ljubomorne su i najveće nogometne nacije svijeta

26.05.2018 u 20:53

Bionic
Reading

U subotu u Kijevu pala je odluka o pobjedniku ovosezonske Lige prvaka u dvoboju Reala i Liverpoola, a Hrvatska je imala zajamčen razlog za slavlje i prije prvog sučevog zvižduka

Ove su godine u finalu elitnog europskog klupskog natjecanja zaigrali Real Madrid i Liverpool, što znači da je Hrvatska šestu godinu zaredom imala vlasnika tog prestižnog trofeja s 'velikim ušima'.

Boje Real Madrida, branitelja naslova, brane kapetan reprezentacije Luka Modrić te Mateo Kovačić, dok u dresu izazivača Liverpoola brani Dejan Lovren pa je tako bilo zajamčeno da će netko od hrvatskih nogometaša slaviti u zadnoj utakmici ovosezonske Lige prvaka. Na kraju su se veselio dvojac iz Madrida 3:1

  • +23
Usuret finalu Lige prvaka: Real Madrid - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Aktualni hrvatski niz osvajača započeo je Mario Mandžukić s Bayernom 2013. godine, a nastavili su Modrić 2014. godine s Real Madridom te Ivan Rakitić s Barcelonom 2015. godine. U protekle dvije godine, 2016. i 2017., titula je pripala Modriću i Kovačiću, koji su sada osvojili naslov treći put zaredom.

Dodajmo kako će se hrvatski trojac iz finala priključiti pripremama Vatrenih za odlazak na Svjetsko prvenstvo 31. svibnja.