vjerovali ili ne?

Nevjerojatna ozljeda hrvatskog košarkaša; suigrač mu pregrizao tetive prsta!

25.02.2018 u 22:19

Bionic
Reading

Kruno Simon službeno se oprostio od hrvatske košarkaške reprezentacije nakon prošlogodišnjeg EP-a, no bio je spreman uskočiti i pomoći u kvalifikacijama za SP. Iako ga u klubu, turskom Efes Pilsenu, baš i nisu bili spremni pustiti na sve utakmice, postojala je mogućnost da se priključi i pomogne... Nažalost, od toga ipak neće biti ništa...

Kruno Simon trebao je u petak sa svojim Anadolu Efesom igrati euroligašku utakmicu protiv Žalgirisa. No, nije ju odigrao... Bilo je čudno da ga je trener izostavio iz momčadi, posebice nakon što je briljirao na završnici turskog Kupa. Predvodio je Efes do neočekivanog trofeja te je proglašen najboljim igračem. Zato se Simon i nadao kako bi ga čelnici kluba možda mogli pustiti da pomogne Hrvatskoj, barem protiv Nizozemske u ponedjeljak.

No, nije igrao u petak za Efes, a neće ni za Hrvatsku... Razlog je prilično bizaran. U jednom dvoboju na treningu dogodila se nesvakidašnja nesreća. Suigrač Birkan Batuk nenamjerno ga je u jednom sudaru ugrizao, njegovi su zubi završili na prstu desne Simonove ruke - i pregrizli mu tetivu!

Simon je odmah prevezen u jednu od istanbulskih bolnica, istog je dana podvrgnut operativnom zahvatu. No, problemi za hrvatskog košarkaša tu ne prestaju, rana se nakon operacije inficirala pa je Kruno Simon ponovno morao 'pod nož' na novi operativni zahvat.

  • +29
Eurobasket: Hrvatska - Rusija, osmina finala Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Prve najave kažu kako bi Simon početkom tjedna trebao izvaditi šavove i tek će onda znati koliko dugi oporavak ga čeka. Ima nešto pozitivno u cijeloj priči, sreća u nesreći je činjenica da je Simonu ozlijeđen prst desne ruke, a on je - ljevak...