PROCURILO U JAVNOST

Nevjerojatna afera izazvala pomutnju u novom klubu Danija Olma; znakovita izjava trenera otkriva problem

29.01.2020 u 10:05

Bionic
Reading

U snažnoj Bundesligi biti na vrhu ljestvice nakon 19 odigranih kola, u konkurenciji moćnog Bayerna, dvije Borussije, Bayera i drugih velik je uspjeh za mladu i ambicioznu momčad kao što je RB Leipzig. No, očito ne može bez afera…

Tako se podiglo poprilično puno prašine nakon poraza RB Leipziga u gostima kod Eintrachta iz Frankfurta(2:0). Naime, sam poraz ne bi izazvao pomutnju da za sve nije okrivljen frizer i naručeno šišanje nekih igrača.

Kada je cijela priča procurila u javnost u prvi tren mnogi koji su vezani uz klub jednostavno nisu mogli u tako nešto povjerovati.

Kako se doznaje igrači RB Leipziga Christopher Nkunku, Youssouf Poulsen, Dayot Upamecano, Ethan Ampadu i Amadou Haidara naručili su u klupski hotel poznatog londonskog frizera Sheldona Edwardsa. Možda su to i prije radili, ali dosad se o tome nije pisalo. No, činjenica da su to napravili uoči važne utakmice u Frankfurtu, koju su na koncu izgubili, nekima je jako zasmetala. Ukratko, od svega je napravljen skandal…

'Iskreno, da ste me u nedjelju upitali koja momčad od svih 12 koje su igrale utakmice u subotu naručila frizera prije utakmice, kladio bih se u ogroman novac da to nije RB Leipzig. Da budem iskren, malo sam začuđen svime', kazao je za njemačke medije bivši sportski direktor i trener RB Leipziga Ralf Rangnick.

Zanimljivu izjavu dao je i Markus Krusche, sportski direktor RB Leipziga:

'Sve ovo izgleda dosta neugodno jer mi se u klubu trudimo biti prizemni. No sigurni smo da nismo izgubili utakmicu zbog posjeta frizera klupskom hotelu. Te stvari riješili smo interno, igrači su shvatili da to nije bila dobra odluka', kratak je bio Krusche.

  • +5
Bundesliga, Eintracht Frankfurt - RB Leipzig Izvor: EPA / Autor: ARMANDO BABANI

No, poraz im nikako nije dobro legao, a uz to se čini kako je problem zapravo puno veći. Očito je Dani Olmo iz Dinama stigao u trenutku kada je atmosfera u momčadi jako loša.

Tako se očekivano oglasio se i glavni strateg. Očito su ti napisi i razlozi poraza te sve što se dogodilo, jako zasmetali treneru Julianu Nagelsmannu.

'Moramo odlučiti želimo li ići naprijed i osvojiti naslov prvaka ili ćemo stati i ponovno biti kao većina klubova. Nemamo kvalitetu Bayerna i Borussije Dortmund. Svaku minutu na treningu moramo iskoristiti puno pametnije od drugih, a ja to baš ne vidim uvijek. Da ste vidjeli našu igru 11 na 11 na treningu u srijedu, bilo bi vam jasno da nismo najbolja momčad u ligi. Sami odlučujte želite li biti prvaci ili ne. Vi tu odluku ne trebate meni reći, ja to osjetim, vidim na terenu ili treningu. A ono u srijedu nije djelovalo kao da je njihova odluka da budu prvaci Njemačke', filozofski, ali i dosta kritično kazao je Nagelsmann.

  • +7
Dani Olmo iz zračne luke u Zagreb odlazi u Njemačku zbog prelaska u klub Leipzig Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX