Uoči utakmice

Čelnici Saveza sramotnim potezom zbog Kobea Bryanta naljutili navijače i čelnike Milana; ugašena su sva svjetla, ali to nije sve

29.01.2020 u 08:56

Bionic
Reading

Kao što se i očekivali, nogometni klub AC Milan odao je počast preminulom košarkašu Kobeu Bryantu, velikom navijaču tog kluba

Od šeste do trinaeste godine života Kobe Bryant je živio u Italiji, u kojoj je njegov otac Joe profesionalno igrao košarku. U Italiji se počeo ozbiljno baviti košarkom, ali je u isto vrijeme zavolio nogomet koji u to vrijeme u SAD-u nije baš bio popularan. Kao klinac zavolio je AC Milan koji je dominirao krajem 80-ih i početkom 90-ih godina, a nekoliko puta tijekom profesionalne karijere znao je doći i na utakmicu na San Siro.

Njegova fotografija u dresu Milana obišla je svijet, stoga je i klub odlučio odati počast jednom od najvećih sportaša svih vremena.

Iako je Talijanski nogometni savez zabranio Milanu da na četvrtfinalnoj utakmici kupa protiv Torina minutom šutnje (sudac je dobio takav naputak i nije dozvolio igračima da se okupe na centru, op.a.) te nošenjem crnog flora na dresu oda počast svom velikom navijaču Kobeu Bryantu, to nije spriječilo čelnike kluba da se na dostojanstven način oproste od svog najpoznatijeg navijača.

'Kad se porežem, poteče crno-crvena krv', znao je govoriti Kobe Bryant kako bi u jednoj rečenici iskazao svoju ljubav prema Milanu.

Često je znao treninge i obveze u Los Angelesu podrediti rasporedu Milana zbog vremenske razlike od devet sati. Važnije utakmice nije propuštao…

Nakon tužne i šokantne vijesti iz Kalifornije među prvima mu je počast odao AC Milan objavom na društvenim mrežama, a svi navijači koji su bili na utakmici protiv Torina svjedočili su nečem posebnom.

Naime uoči utakmice protiv Torina na legendarnom stadionu San Siro ugašena su sva svjetla, a jedino što je svijetlilo bio je veliki semafor na kojem su se izmjenjivale fotografije Kobea Bryanta u dresu Milana, no dominirala je fotografija u crno-crvenom okviru uz potpis 'Kobe zauvijek'.

Na kraju je na videozidu postavljenom uzduž tribina zasvijetlilo: 'Legende nikada ne umiru' te 'Kobe zauvijek'.

Slika je to koja će se mnogim navijačima urezati u sjećanje, a ovu vijest je objavio i američki CNN.

Viđeni su za vrijeme utakmice i transparenti: 'Počivajte u miru Kobe i Gianna. Zauvijek zajedno!'

No ipak ostaje gorak okus u ustima jer čelnici Talijanskog saveza nisu dozvolili minutu šutnje i nošenje crnog flora na dresu igračima Milana. Uostalom, zvižduci navijača i komentari talijanskih novinara koji kritiziraju takvu skandaloznu, sramotnu i apsolutno nerazumljivu odluku dovoljno govore. Kobe je to zaslužio, ali neki to očito ne razumiju…