SVE SU PROSULI...

Nevjerojatan poraz Medveščaka u Moskvi

19.10.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Medveščak je upisao novi poraz i to na nevjerojatan način. Na ulazu u posljednju minutu Zagrepčani su vodili u Lužnjikiju, da bi u posljednjih 50 sekundi primili dva gola i sve upropastili. Sami su si pucali u nogu, rekli bi u Sjevernoj Americi, dok bi kod nas govorili o kravi koja daje puno mlijeka i onda sve to prolije

Baš to su bili 'medvjedi', posljednji za 4:3 četiri sekunde prije kraja suci su i mogli poništiti zbog povrede golmanskog prostora, ali nitko nije tjerao Mathieua Carlea da Lea Komarova ugura Dekanichu u krilo. Finac se još trudio izbjeći Dexa i rukom je samo dirao golmana Medveščaka, ali nije ga mogao izbjeći kontakt i Mosalev je slobodni pak lagano pospremio u nebranjenu mrežu.

Sve se to moglo izbjeći da su 'medvjedi' u 55. minuti iskoristili 'pet na tri'. Mogli su prelomiti utakmicu i otići na plus dva, ali nisu zabili i na kraju su jeftino pali. Za 3:3 zabio je Cvetkov, nakon što je obrana propustili Kvapila da lakoćom prolazi kroz trećinu kao da je na klizanju na građanstvu u Ledenoj dvorani, a onda je u slotu ostao sam Cvetkov. Walker je kasnio i Rusi su u 60. izjednačili preuzeli momentum i uskoro došli do nevjerojatne pobjede.

Do tada, nismo gledali neku ljepoticu na ledu. Medveščak i Dinamo radili su dosta pogrešaka, Foster i društvo su prodavali pakove u svojoj trećini, s igračem više nije bilo preciznosti i prava je šteta što unatoč svim pogreškama 'medvjedi' nisu uzeli barem bod. Strijelci za hrvatskog prvaka bili su Vesce i Linglet nakon odbijanaca, dok je Ryan zabio gol iz kontre nakon odličnog dodavanja Saše Martinovića.

Ako ništa, mogu se hrvatski ljubitelji tješiti zbog jednog detalja. Prije dvije godine utakmica Medveščaka i Dinama bila je igra 'mačke i miša'. Sjetimo se kada su stigli Rusi na 50. rođendan 'medvjeda' i lakoćom slavili s 6:4, a da je bilo potrebno, slavili bi Rusi i s mnogo većom razlikom. Po par minuta su tada Rusi držali pak i pokazali ogromnu razliku u klasi. Dvije godine kasnije, Medveščak i bez vrhunske predstave ravnopravno igra utakmicu protiv ruskog prvaka. Doduše i nevjerojatno 'proda' bodove, piše sjajna hokejska stranica khl.hr koja detaljno prati zbivanja oko najpopularnijeg hrvatskog 'zimskog kluba'.