FIFA_SP_2018.svg

ŠVICARSKA TAKTIKA

Nevjerojatan podatak vezan uz pretučenog Neymara; ovo se igračima Brazila nije dogodilo više od 50 godina!

Bionic
Reading

Brazil je prema mišljenju većine analitičara glavni favorit za naslov prvaka na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, ali već u prvoj utakmici dogodio mu se kiks. Naime, u skupini E odigrao je 1:1 protiv borbene Švicarske

Taktika švicarskih nogometaša bila je na prvi pogled vrlo jednostavna, a osim disciplinirane igre u napadu, ipak je fokus bio na obrani, uz naglasak kako je put do uspjeha bio pod svaku cijenu zaustaviti Neymara.

Na koncu je statistika utakmice otkrila sljedeće; Neymar, kojem je ovo bila prva službena utakmica nakon dugo vremena (operacija), zaustavljen je prekršajima čak deset puta! Tako nešto nije se dogodilo još od SP-a 1998., kada je Alan Shearer u utakmici protiv Tunisa prekršajima zaustavljen čak 11 puta.

No ono što još treba reći jest podatak kako je Neymar pretrpio najviše prekršaja od svih reprezentativaca Brazila nakon daleke 1966. i generacije Pelea.

Usprkos gruboj igri Švicaraca i činjenici da je Neymar s bolnom grimasom završio na travnjaku nekoliko puta, ipak nitko nije dobio crveni karton. Dakle taktika švicarskog izbornika Vladimira Petkovića protiv peterostrukog svjetskog prvaka već u prvom dvoboju pokazala se kao pun pogodak.

'Malo je bilo previše žutih kartona i nisam vidio tako oštre i ružne prekršaje. Ali momčad je igrala pametno i napravili smo neke dobre stvari', kazao je nakon utakmice Petković, dodavši na temu najboljeg igrača Brazila:

'Nismo namjerno faulirali Neymara, a većina duela bila je savršeno čista.'

Naravno da takvim objašnjenjem stožer i igrači Brazila nisu zadovoljni, niti činjenicom da su gol za izjednačenje primili iz sumnjive pozicije.

  • +6
SP 2018., skupina E: Brazil - Švicarska Izvor: Profimedia / Autor: N. N.
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal