što mu je to trebalo?

Neviđeni skandal potresa teniski svijet; 21. igraču ATP ljestvice prijeti doživotna suspenzija zbog namještanja mečeva

12.02.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Gruzijski tenisač Nikoloz Basilašvili (29) nalazi se pod istragom zbog namještanja mečeva još iz 2016. godine

Međunarodna teniska agencija (ITIA) pokrenula je istragu protiv gruzijskog tenisača Nikoloza Basilašvilija (29) za kojeg se sumnja da je sudjelovao u namještanju mečeva koje je igrao 2016. godine.

Neviđeni je to skandal u svijetu tenisa jer Gruzijcu, ako mu se dokaže krivnja, prijeti doživotna suspenzija. A ne treba zaboraviti kako je Nikoloz Basilašvili u ovom trenutku 21. tenisač ATP ljestvice...

No, nisu ovo prvi problemi s kojima se susreće. Prije dvije godine je uhapšen zbog napada na bivšu suprugu, a prošle je godine optužen da duguje veliku svotu novca ljudima koji su mu pomagali u karijeri.

Ruski 'poslovnjak' Irakli Kačarev i njegovi suradnici tvrde da su s gruzijskim tenisačem sklopili sporazum o pomoći u financiranju njegove karijere od 2015. godine, no da nikad nisu dobili dogovorenu novčanu naknadu.

Objavljeni su i ugovori prema kojima je Basilašvili od 2017. godine odbijao platiti iznos od oko 1.500.000 dolara, što je trećina njegove dotadašnje zarade. Trenutna je procjena da je Nikoloz Basilašvili zaradio oko osam milijuna dolara od turnirskih nagrada...