bivši dinamovac

Neuništivi veteran Kazu Miura nastavlja rušiti rekorde

13.03.2017 u 12:55

Bionic
Reading

Kazuyoshi Miura (50) postigao je pobjednički gol za svoju Yokohamu protiv Thespakusatsu Gunma i tako postao najstariji nogometaš koji je zabio u nekoj natjecateljskoj utakmici

Srušio je Kazu Miura tako 52 godine star rekord sir Stanleyja Matthewsa koji je još tamo 1965. godine igrajući za Stoke City zabio Fulhamu. Legenda engleskog nogometa tada je imao 50 godina i pet dana, a Miura je zabio s 50 godina i 14 dana!

'Drago mi je da sam pridonio pobjedi svoje momčadi', kazao je skromni Miura i nastavio:

'Baš sam imao neki dobar osjećaj pred današnju utakmicu...'

I taj ga dobar osjećaj nije prevario, zabio je nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama u 40. minuti, a njegov je gol bio i jedini u utakmici. Dovoljno za pobjedu Yokohame.

Kazuyoshi Miura Autor: Youtube

Miuri je ovo 32. profesionalna sezona, počeo je 1986. godine u dresu brazilskog Santosa, a igrao je za Palmeiras, Coritibu, Genou, da bi 1999. godine stigao u zagrebački Dinamo, za koji u 12 nastupa nije uspio zabiti gol. Nakon toga je nastavio igrati u Japanu, za Kyoto, Kobe i Yokohamu, a 2005. godine odigrao je i četiri utakmice za australski Sydney.

U karijeri je Kazuyoshi Miura odigrao i 89 utakmica za japansku reprezentaciju te je zabio 55 golova. No ovaj posljednji gol vjerojatno mu je i najdraži, ipak je njime oborio svjetski rekord...