SERIE A

Neuništivi veteran Di Natale srušio Milan

08.03.2014 u 20:23

Bionic
Reading

U sklopu 27. kola talijanske Serie A nogometaši Udinesea slavili su kod kuće protiv Milana s minimalnih 1:0 pogotkom neuništivog 36-godišnjeg Antonija Di Natalea...

Udinesea je na svom Friuliju slavio pogotkom Di Natalea u 67. Minuti utakmice, a za isti mu je asistirao Bruno Fernandes. Bio je to 12. Di Nataleov pogodak Milanu, a samo je rimskim sastavima, Laziju i Romi, zabio više u svojoj karijeri.

Udinese je pobjedom prekinuo negativan niz od pet utakmica bez pobjede, te je istom nanio Milanu drugi uzastopni. Na prvenstvenoj ljestvici Udinese je pobjedom skočio na 13. mjesto, ali s utakmicom više od obje momčadi koje je preskočio. Milan je pak ostao 10. s dobrim šansama da od nedjelje i ispadne iz gornjepolovice prvenstvene ljestvice.

Udineseov kapetan Antonio di Natale ušao je u Top 10 ljestvice najboljih strijelaca u povijesti talijanskog nogometnog prvenstva.

Golom Milanu u 27. kolu Serije A Di Natale je došao do brojke od ukupno 184 gola u karijeri u elitnom razredu talijanskog nogometa. Time se izjednačio s legendarnim argentinskim napadačem Gabrielom Omarom Batistutom na 10. mjestu.

Giuseppe Signori i Alessandro Del Piero bježe ovom 36-godišnjem napadaču tek 4 gola, a sedmoplasirani Šveđanin Kurt Hamrin šest golova.

Di Natale je drugi aktivni igrač na popisu 10 najboljih strijelaca uz Rominog kapetan Francesca Tottija koji sa 232 gola drži drugo mjesto na ljestvici. Vodeći je Silvio Piola sa 274 gola.

Italija 1. liga, 27. kolo
Udinese 1 0 Milan
Strijelci
1:0 A. Di Natale (67')
Sastavi
S. Scuffet
i. Bubnjic
M. Domizzi
T. Heurtaux
G. Pinzi (85' E. Agyemang-Badu)
Allan
Gabriel
S. Widmer
A. Di Natale (77' L. Muriel)
Bruno
R. Pereyra (89' D. Bašta)
C. Abbiati
P. Mexes
C. Zapata
U. Emanuelson
M. De Sciglio
K. Honda
S. Muntari (71' A. Taarabt)
R. Montolivo
Robinho (63' M. Balotelli)
V. Birsa (57' M. Essien)
G. Pazzini
Žuti kartoni
Bruno 12'
S. Muntari 11'
M. De Sciglio 18'
P. Mexes 51'