'King Kazu'

Neuništivi Japanac Miura profesionalno igra i u 54. godini života; postavio je rekord kakav se ne pamti, a jedan podatak je zaista nevjerojatan

06.08.2020 u 09:44

Bionic
Reading

Legendarni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura, koji je 1999. godine kratko boravio u Maksimiru gdje je igrao za tadašnju Croatiju, još uvijek ne želi u igračku mirovinu

Kao igrač Yokohame 53-godišnji Kazuyoshi Miura ispisao je povijest japanskog, ali i svjetskog nogometa. Postao je najstariji igrač koji je ikada zaigrao u Japanu s 53 godine i pet mjeseci (nastupio je u Kup utakmici) te je tako oborio rekord koji je držao Yukio Tsuchiya koji je zadnji nastup upisao kada je imao 42 godine i 10 mjeseci.

No, Miura je postao poseban po tome što je kao profesionalac nastupio u pet dekada, igrao je još u 80-im godinama, a sada je i službeno upisao nastup u 2020. godini.

Ono što posebno bode u oči jest činjenica kako je Kazuyoshi Miura rođen iste godine kao i trener Liverpoola Jurgen Klopp te primjerice kao legendarni igrači Paul Gascoigne i Roberto Baggio koji su odavno prestali igrati. Zaista nevjerojatan podatak.

No, Miura, koji je u Japanu poznat pod nadimkom 'King Kazu', ne posustaje niti u svojoj 35. po redu sezoni kao profesionalac.