tvrdi da mu smještaju

Nesuđeni 'Vatreni' koji je bio na pragu dolaska u Hajduk u središtu skandala; veličao je ratnog zločinca Ratka Mladića pa dobio otkaz u klubu

14.07.2020 u 18:15

Bionic
Reading

Belmin Halilović dobio je otkaz u Alfi iz Modriča nakon što su se pojavili dokazi kako veliča ratnog zločinca Ratka Mladića, a on tvrdi da mu smještaju menadžeri koji pak najavljuju tužbu

Susjednu Bosnu i Hercegovinu potresa veliki skandal. Naime, 23-godišnji nogometaš Belmin Halilović, nekada potencijalni hrvatski reprezentativac, izazvao je veliki skandal veličajući srpskog ratnog zločinca Ratka Mladića. Društvenim mrežama se proširio screenshot poruke koju je Halilović slao prijatelju.

Ispod slike na kojoj je on u majici sa srpskim obilježjima pisalo je 'Živio Ratko Mladić', a nakon što je ovaj razgovor između dvojice prijatelja izašao u javnost, Halilović je dobio otkaz u svojem klubu Alfa Modriči, nižerazrednog kluba iz Republike Srpske.

'Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, klub je odlučio raskinuti ugovor s ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahtijeva da se isključivo koncentriraju na sport i profesionalne obaveze koje nogomet nosi', priopćili su iz kluba obrazlažući otkaz svojem donedavnom igraču.

Halilović je, inače, sa 17 godina bio jako blizu splitskoga Hajduka, ali u završnoj fazi pregovora je sve propalo i na kraju nije stigao do Poljuda. Tada je govorio kako bi volio zaigrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju ako dođe u hrvatski klub. Za Klix.ba je objasnio svoj postupak i ispričao se zbog istog.

'Kriv sam i ispričavam se svima koje sam uvrijedio ovom neslanom šalom. Ružno je to što sam napravio, ali ja stvarno nisam nikada imao mrlju u svojoj karijeri i ne mogu vjerovati što mi se događa. Prijatelj me izdao za novac. Uvijek smo se šalili. On je, recimo, kao Srbin pjevao pjesmu Halida Bešlića 'Sarajevo, grade moj', ali ako je on meni uništio život, ja ne želim njemu. Što se konkretno ovoga tiče, to je bila interna šala. On je meni poslao nešto vezano za Nasera Orića (ratnoga zapovjednika Srebrenice) i u nastavku zezancije sam ja njemu poslao ovo za Ratka Mladića', pojasnio je Halilović za Klix, a dodatno pojašnjenje ponudio je i za SportSport.ba:

'Izdao me prijatelj koji uopće nije moje vjere, neću ga imenovati, ali smatrao sam ga bliskim u toj mjeri da je kod mene i ručao i večerao. Fotografija je bila neslana šala. Ispalo je da sam na dan obilježavanja genocida veličao Ratka Mladića, a u suštini je fotografija nastala još 1. srpnja, za što imam i dokaz, i bila je odgovor prijatelju na neku njegovu fotografiju s ljiljanom. Sve je na kraju iskorišteno da bi mi se osvetili, iako sam krivac isključivo ja. Na takav način se nisam smio šaliti. Ipak, i moj otac je bio u Armiji BiH', rekao je Halilović.

Mladom nogometašu svakodnevno stiže niz prijetećih poruka zbog njegovog postupka.

'Dobivam više od 700 poruka na Instagramu. Konstantno mi dolaze prijeteće poruke, ovo kroz što danas prolazim ne bih poželio ni neprijatelju', otkrio je Halilović.

Mediji u susjednoj BiH otkrivaju kako se Halilović, prema njegovom priznanju, navodno zamjerio menadžerima Jasminu Memiševiću i Danijelu Pavloviću. Oni su od njega tražili novac kako bi ga preporučili njegovom donedavnom klubu, ali on im taj novac nije dao. Sada tvrdi da se ovo ne bi dogodilo da je to napravio.

Na sve je reagirao Pavlović koji za SportSport.ba kaže da će tužiti Halilovića.

'To nije istina, neka dokaže sve to što govori. On mene i ne zanima, samo sam htio učiniti uslugu Dariju Puriću. Nema istine u njegovim tvrdnjama da sam ga ja ucjenjivao i da sam izbacio u javnost tu spornu fotografiju niti da sam ga, kako kaže, uvalio. U Sarajevu sam imao sprovod najboljeg prijatelja koji je poginuo u Hrvatskoj kada se sve događalo i nisam imao nikakve veze s tim. Svakako osuđujem ono što je napravio i što je veličao ratnog zločinca', rekao je Pavlović pa dodao:

'Podižem protiv njega tužbu za klevetu i nanošenje duševne boli. Prijetio je meni i mojoj djeci da će nas voziti u gepeku i to s raznih brojeva. Mislim da mu je s ovim karijera gotova, ali ja nisam kriv za ono što mu se dogodilo i za to mora sam snositi posljedice', zaključio je jedan od prozvanih menadžera.