bez pardona

Nestašni Turčin Arda Turan stigao je u Barcelonu kao jako skupo pojačanje, a nakon pet godina prvi puta otkriva tko mu je u tom klubu uništio karijeru

13.08.2020 u 11:35

Bionic
Reading

Poznato je kako je turski nogometaš Arda Turan, koji iza sebe ima burnu karijeru, nakon pet godina definitivno napustio Barcelonu. Iako su mnogi bili uvjereni kako će otići u igračku mirovinu odlučio se vratiti u svoj klub - u Galatasaray

Podsjetimo, Arda Turan u Barcelonu je stigao u ljeto 2015. godine kao veliko pojačanje iz Atletico Madrida u transferu 'teškom' 34 milijuna eura. No, u Barceloni nikada nije dobio pravu šansu (ukupno je odigrao 55 utakmica uz 15 golova), a zadnje sezone proveo je na posudbi u Basaksehiru. No, Barcelona mu je isplatila sav novac i kao slobodan igrač 33-godišnji Arda Turan odlučio je još jednom odjenuti dres Galatasaraya kako bi ispunio svoju veliku želju.

No, čovjek o kojem Turan nema dobro mišljenje svakako je tadašnji trener barce Ernesto Valverde o kojem je Turčin prvi puta javno progovorio:

'Stigao sam u Barcelonu kao tzv. desetka Atletico Madrida i jako važan igrač. Kada je Valverde došao bio sam mu potpuno nevažan. Odlučio sam otići iz kluba jer nisam bio sretan. Novac mi nikada nije bio prioritet i znao sam da je gotovo', kazao je između ostalog Arda dodavši:

'Bilo je vremena kada sam imao najbolje statistike nakon Messija, Suareza i Neymara. No, Valverde mi nije dao pravu priliku kako bih se skroz dokazao. Nije mi dao šansu čak ni u prijateljskim utakmica. Zbog toga sam otišao'.

No, također treba reći kako je Arda Turan čovjek poznat po temperamentom ponašanju te iza sebe ima nekoliko incidenata. Tako je zamalo u jesen 2018. godine završio u zatvoru. Naime, u alkoholiziranom stanju pretukao je poznatog turskog pjevača Berkaya Sahina, seksualno maltretirao njegovu ženu, te im prijetio pištoljem. Ubrzo je tursko tužiteljstvo je podiglo optužnicu i prijetilo mu je čak 12 godina zatvora, ali se ipak izvukao. Poznata je i situacija kada je fizički napao pomoćnog suca... Još od 2017. godine sve je po Turana krenulo nizbrdo nakon što je izbačen iz turske reprezentacije jer je napao jednog novinara.