IZBAČEN IZ MOMČADI

'Nestašni dečko' u Zadru dobio novu priliku

04.12.2012 u 08:45

Bionic
Reading

Treninzima košarkaša Zadra pridružio se 23-godišnji Amerikanac Jordan Burgason, bek-šuter čije su šuterske sposobnosti - po onome što govore poznavatelji košarke – natprosječne, i ako ga krene, mogao bi 'zapaliti' Zadar

Uoči prvog treninga simpatični Jordan Burgason imao je kratak susret sa stručnim vodstvom kluba, a potom i upoznavanje sa suigračima.

'Ne znam što bih vam rekao osim da ovako uzbuđen zbog igranja košarke nisam bio jako dugo, još od vremena kada sam dobio ponudu zaigrati za koledž Lipscomb. Chaisson Allen, koji je zbog ozljede ostao ovaj vikend u Zadru, već mi je bio od pomoći, a vjerujem da je cijela klapa takva. Pratio sam neke utakmice Zadra, pohvatao određene akcije i sigurno ću se brzo uklopiti u momčad', kazao je momak koji je u veljači izbačen iz škole i sveučilišne momčadi zbog 'kršenja momčadskih i školskih pravila'.

Burgason je specijalist za trice koje gađa s izvrsnih pedesetak posto uspjeha.

'Napadačka igra je moj zaštitni znak, ali ne bježim od odgovornosti u obrani. Dobar sam i u skoku, a na kondiciji će valjati poraditi', kazuje Jordan koji je na svom profilu na Twitteru napisao: 'Budi sluga. Ostani ponizan. Što god radio, radi to dobro. Ja igram profesionalnu košarku za KK Zadar. Snovi su veliki. Neka budu i tvoji.'

Za sada je potpisao ugovor na mjesec dana, a ako se pokaže dobrim, 'žeton ugovor' mogao bi se produljiti do kraja sezone.

Zadar je, čini se, zavolio na brzinu.

'Prošetao sam se centrom grada, popio piće, vidio znamenitosti od kojih me posebno oduševila crkva sv. Donata. Dvorana je nevjerojatna. Čuo sam da je pritisak navijača velik, a to je upravo ono što volim. Najbolje reagiram pod pritiskom', rekao je Jordan koji je dan prije zadarske ponude dobio poziv i iz Vršca.

'Zadar je bio konkretniji', priznao je novi zadarski Amerikanac i dodao da je prije mjesec dana mislio da više neće imati priliku profesionalno se baviti košarkom.

Debi u zadarskom dresu imat će u subotu na Višnjiku, kada se Zadar sastaje s mađarskim Szolnokijem. Prilika je to momčadi Ante Nazora da pobjegne s dna ljestvice.