šokirao Dimitrova

Nepoznati Rus postao najveća senzacija Australian Opena; stigao je u Melbourne kao 114. igrač svijeta, a sada svi govore o njemu

16.02.2021 u 10:32

Bionic
Reading

Ruski tenisač, 27-godišnji Aslan Karatsev senzacionalni je prvi polufinalist ovogodišnjeg Australian Opena u Melbourneu, trenutačno 114. igrač svijeta koji je nastup u glavnom turniru izborio kroz kvalifikacije u četvrtfinalu je nadigrao 18. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-6, 6-4, 6-1, 6-2

Aslan Karatsev u Melbourneu po prvi put u karijeri igra u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira, a prije Melbournea je u karijeri ostvario samo tri pobjede uz 10 poraza na ATP Touru. Sada je povezao pet pobjeda u nizu i postao tek peti kvalifikant koji je stigao do polufinala na "grand slamu" u Open eri.

Karatsev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog igrača svijeta i branitelja naslova Srbina Novbaka Đokovića te Nijemca Alexandera Zvereva.

U konkurenciji tenisačica prva polufinalistica postala je treća nositeljica i osvajačica ovog turnira otprije dvije godine Japanka Naomi Osaka. Ona u četvrtfinalu nije dopustila nikakvo iznenađenje te je sa 6-2, 6-2 nadigrala Tajvanku Su-Wei-Hsieh.

Osaka će u polufinalu igrati protiv bolje iz susreta druge nositeljice Rumunjke Simone Halep te legendarne Amerikanke Serene Williams.

REZULTATI ČETVRTFINALA

TENISAČI:

  • Aslan Karacev (Rus) - Grigor Dimitrov (Bug/18) 2-6, 6-4, 6-1, 6-2

TENISAČICE:

  • Naomi Osaka (Jap/2) - Su-Wei-Hsieh (Tai) 6-2, 6-2