kone se proslavio

[VIDEO] Nepoznati Bjelokošćanin šokirao Hajduk kao nitko prije: Strašni golovi vrijedni divljenja

18.07.2019 u 22:43

Bionic
Reading

Ben Hamed Kone ime je nogometaša koji će ostati u pamćenju navijačima Hajduka nakon što je s dva spektakularna pogotka odveo Gzira United dalje pobjedom 3:1 na Poljudu...

Malotko je vjerovao da bi Hajduk mogao ovog četvrtka ispasti iz Europske lige, a još manje je naših ljubitelja nogometa čulo za čovjeka zaslužnog za maltešku senzaciju.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Hajduk - Gzira U. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Naime, heroj utakmice postao je Ben Hamed Kone koji je doveo Gzira United na prag čuda spektakularnim akrobatskim volejom u 69. minuti koji je odsjeo iza Dukinih leđa.

A zatim je u 96. minuti novim sjajnim odmjerenim udarcem zabio za 3:1 i prolazak dalje Maltežana zahvaljujući pogotku više u gostima.

Bio je to i daleko najljepši trenutak u skromnoj karijeri 31-godišnjeg ofenzivnog veznjaka koji je u karijeri igrao u Japanu, Rumunjskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Švicarskoj, ali uglavnom po nižim ligama i uz tek 16 postignutih pogodaka dosad.

Prošle sezone u dresu Neuchatel Xamaxa nije zabio niti jedan, ali čini se da se preporodio na Malti, s obzirom da je Hajduku uspio utrpati dva na Poljudu, više nego u posljednje dvije sezone.

S obzirom na prikazanu vještinu, dojma smo da je Kone u karijeri mogao i više, ali i on i kolega u napadu Jefferson imaju čini se problema s prehrambenim navikama, što su dresovi Gzire Uniteda kod obojice u Splitu bezuspješno skrivali.

Svejedno, bilo je to dovoljno za jedan od najvećih šokova u povijesti Hajduka pa Kone može reći da će ga se barem negdje dugo sjećati...