SLAŽETE LI SE S NJIME?

Neporaženi prvak Khabib nije mogao izdvojiti samo jedno ime pa je izabrao sedam najvećih svih vremena, ali je zaboravio na Stipu Miočića

15.07.2021 u 18:09

Bionic
Reading

Odmah nakon što se Khabib Nurmagomedov u listopadu prošle godine umirovio, krenule su špekulacije o tome odlazi li on iz sporta kao G.O.A.T., odnosno najveći borac svih vremena ili se za tako nešto trebao još malo zadržati te upisati dodatne pobjede

Naravno, tema je to gdje će svaki pojedinac imati neko svoje posebno mišljenje i gdje će ga vjerojatno moći obrazložiti. No, što o tome misli Khabib osobno?

S njim je baš tu temu u razgovoru za ESPN pokrenuo Brett Okamoto. Dao je Khabib tada zanimljiv, ali i podosta diplomatski odgovor. Spreman se je svrstati među najveće, ali ne i staviti na sam vrh.

'Ne želim gurati svoje ime ili reći da me trebate zvati najvećim svih vremena. Ja sam na jednom nivou zajedno s Fedorom Emelianenkom, Andersonom Silvom, Jonom Jonesom, Danielom Cormierom, Demetriousom Johnsonom i Georgesom St-Pierreom. Na tom sam jednom nivou. Na taj nivo sam stavio svoje ime', rekao je Khabib, a prenosi Fight Site.

Khabib je zapravo nabrojao sve one oko kojih fanovi dvoje kad je u pitanju navedena tema, uz još neke dodatke. I sve su to prave veličine, uistinu najuspješniji i najbolji borci u MMA povijesti.

Ali, tko je zapravo najbolji? Ne znamo koliko zapravo ima smisla raspravljati o tome. Najbolje je biti sretan što smo imali priliku sve te sjajne borce gledati.

Što se tiče Khabiba, njemu to ne predstavlja nešto previše važno, budući da bi u suprotnom vjerojatno reaktivirao svoj ugovor i vratio se u Octagon. No, on tvrdi da ga tako što ne zanima. Žao nam je što među sve ove legende nije još dodao Stipu Miočića kojeg su mnogi u MMA-u izdvojili kao najboljeg teškaša UFC-a svih vremena.