OZLJEDA REBRA

Nepobjedivi Hrvati otkazali otvaranje Svjetskog kupa

07.05.2015 u 11:45

Bionic
Reading

Najdominantnija hrvatska veslačka posada, dvojac na pariće braće Sinković, neće nastupiti na otvaranju Svjetskog kupa u slovenskom Bledu

Nakon što su prošle godine ostali neporaženi i postavljali nove granice u dvojcu na pariće braća Sinković ove će godine propustiti regatu u Bledu kojom počinje Svjetski veslački kup.

'Braća Sinković neplanirano odustaju od natjecanja na Svjetskom kupu ovog vikenda na Bledu. Razlog su zdravstvene poteškoće s Valentovim rebrom, što je posljedica njegove prošlogodišnje ozljede rebara. I braći Sinković, treneru i cijelom njihovom timu sada je na prvom mjestu sanirati Valentovu ponovljenu ozljedu kako se ista ne bi ponovila te nastavano na to daljnja priprema za iduća natjecanja. Braći Sinković i treneru je osobito važno da budu spremni za Svjetsko prvenstvo u rujnu u Francuskoj budući tamo osvajaju bodove za direktan plasman na Olimpijske igre u Riju iduće ljeto. Braći Sinković kao i svima nama u njihovom timu iznimno je žao da neće nastupiti na nedjeljnom finalu na Bledu no moramo prihvatiti činjenicu kako su i ozljede dio profesionalnog sporta. Ovom prilikom braća Sinković zahvaljuju svim navijačima na podršci i brizi', izjavila je glasnogovornica braće Sinković, Kiti Iveta iz studija PRiredba i dodala:

'Martin nastavlja s redovnim treninzima po postavljenom programu. Za vrijeme terapije Valent će raditi na njemu posebno prilagođenim suhim treninzima, a s prvim poboljšanjem, uz savjet s liječnicima i trenerom, započet će s treninzima u vodi. U ovom trenutku ne možemo niti želimo predviđati koliko će oporavak trajati niti kada će započeti zajednički treninzi braće Sinković na vodi.'


'Ovo je bila teška odluka no zajedno s liječnicima odlučili smo kako je za mene, ali i za naša buduća natjecanja, najbolje da se posvetimo sanaciji moje lanjske ozljede koja se ponovila. Iako ovo odustajanje neće direktno utjecati na naš svjetski plasman niti plasman na iduće Olimpijske igre, žao mi je da smo izgubili priliku za provjeru naših trenutnih mogućnosti i snage. Osobito nam je teško bilo odustati od natjecanja iz razloga što su dva autobusa navijača već bila popunjena i spremna za odlazak na Bled, kako bi nas podržali. Obećajem da ćemo im se već na idućem natjecanju za to iskupiti prvim mjestom', kratko je izjavio Valent Sinković.

Iduće natjecanje u kalendaru braće Sinković, nakon ovog na Bledu, jest Europsko prvenstvo krajem svibnja u poljskom Poznanu.